Hirdetés

Sokszor gondoljuk azt, hogy már nem tudnak újat mutatni nekünk, mert már mindent láttunk. Aztán jön egy ehhez hasonló cikk és megtudjuk, hogy az Ókori Rómában szájvíznek használták a vizeletet. Na, ilyenkor döbbenünk rá, hogy még mennyi mindent nem tudunk…

1. Az Ókori Rómában a vizeletet szájvízként használták.

2. Az amerikai bankjegyek 90%-án kimutatható a kokain nyoma. Ez az érték Japánban a legkisebb, ott csak 12-20%-án mutatható ki.

3. Egy villámcsapás ehhez hasonló maradandó “tetoválást” okozhat.

4. A bikák valójában nem a piros színtől vadulnak meg, hiszen egyáltalán nem is látnak színeket. A mozgás az, amire reagálnak.

5. Tévhit, hogy minimum 8 óra alvásra van szükségünk a teljes kipihentséghez.

6. A nők mellmérete független az abban található idegvégződések számától.

7. A tengerek és óceánok mélyén sok tonna kincs van.

8. A 16. században a kellemetlen lehelet ellen a dohányzást javasolták az orvosok. Mi több, migrénre, fogfájásra, kólikára és ízületi fájdalmakra is ajánlották azt.

9. A génmódosított paradicsomokban a lepényhal génjei vannak.

10. A Földön lévő oxigén nagy részét az óceánoknak köszönhetjük, nem a fáknak.

11. Az űrhajósok ébredhetnek a saját kilégzésük során keletkező, szén-dioxid által okozott fulladozásra.

12. A tudósok kiszámították a Föld és a Mars pénzben meghatározható értékét. A speciális egyenletben többek közt olyan tényezőket vettek figyelembe, mint az adott bolygó mérete, kora, hőmérséklete, tömege és a Naptól való távolsága. Ezek alapján a Föld közel 4200 trillió dollárt ér (trillió = millárd x milliárd). A Mars értéke az egyenlet szerint csak 14.000 dollárt ér, míg a Vénusz szinte semmit.

13. A lábak, karok vagy ujjak mérete nincs összefüggésben a férfiak libidójával.