Hirdetés

A tudósok szüntelenül dolgoznak azon, hogy minden felmerülő kérdésre választ adjanak. Ezt általában hosszú ideig tartó kutatásokkal, kísérletekkel igyekeznek elérni és bizonyítani. Persze sokszor előfordul, hogy nem kapnak választ, vagy éppen még több kérdést vet fel az adott vizsgálat.
Az alábbiakban viszont 13 nagyon érdekes és izgalmas tényt gyűjtöttünk össze, amit már sikerült igazolniuk a kutatóknak.

1. A Binghamtoni Egyetem (USA) pszichológusai egy kutatás során arra a következtetésre jutottak, hogy az üzenetekben folytatott beszélgetések során az emberek többsége a mondat végén lévő pontot a hazugság jelének tekinti.

2. Az otthon hőmérséklete befolyásolja a szerelmi életet.
A tudósok egy kutatás során bebizonyították, hogy a 22 °C-os hőmérséklet az, ami mindkét félnek ideális.

3. A férfiak agya gyorsabban öregszik, mint a nőké.

4. A munkanélküli emberek esetében nagyobb a valószínűsége az alvászavarnak, mint azoknál, akiknek van munkájuk.

5. Amikor valaki hazudik, felmelegszik az orra.

6. Egy kisgyermekek egy nap körülbelül 400 kérdést tesz fel a szüleinek. A felnőttek esetében ez 20-40 között van.

7. Régen a mozifilmek után vetítették más filmek előzeteseit, de később rájöttek, hogy az emberek a film után igyekeznek minél előbb elhagyni a mozit.

8. Reggel egy alma elfogyasztása élénkítőbb hatású lehet, mint egy csésze kávé.

9. A világon egy nap alatt történő összes vásárlás 80%-át a nők teszik ki.

10. A 20. század végén kitiltották a kutyákat az Antarktiszról, mivel azok olyan betegségeket terjeszthetnek, amik ellen az ott élők nem rendelkeznek kellő immunitással.

11. A japán emberek szervezetében él egy Bacteroides plebeius nevezetű baktérium, ami a nyersen elfogyasztott ételek emésztését segíti.

12. A brit diákok szerint Sherlock Holmes létező személy volt.
Egy 2008-ban készített felmérés szerint a brit tinédzserek 58%-a úgy gondolja, hogy Sherlock Holmes egy élő, létező személy volt, míg Winston Churchill pedig csak egy kitalált.

13. Azok, akik inkább éjjel aktívabbak, vagy sokáig képesek fent maradni, nagyobb eséllyel szinglik, mint azok, akik korán kelnek.