Hirdetés

Mitől jó színész egy színész? Leonardo DiCaprio a Visszatérő című filmért megkapta a hőn áhított Oscar díjat. Volt egy jelenet, amikor nyers bölénymájat kellett ennie úgy, hogy a való életben vegetáriánus. Ezek az emberek bármit képesek bevállalni. Vannak, akik elképesztő szinten képesek átalakítani a testüket egy szerepért. Ennek a mestere Jared Leto és Christian Bale. Ők 10-20 kilókat híztak-fogytak egy jobb film kedvéért. Na persze ezek extrém esetek. Gondolhatjuk, hogy egy romantikus film nem kíván a szereplőktől sokat. Néha sírni kell, néha csókolózni stb. Egy ilyen alkotás is hozhat olyan pillanatokat a színészek számára, melyek rendkívül körülményesek.

Nézzünk pár ilyet:

Pókember

Sok Pókember film készült már az évek alatt. Valahol mindegyik jó filmnek számít viszont az egyikben van egy ikonikus, jól koreografált jelenet. Tobey Maguire pókemberként leereszkedik egy sikátorban Mary Jane-hez (Kirsten Dunst) és fejjel lefelé csókolóznak. Gyönyörű jelenet de a férfi mégis utálta az egészet. Fejjel lefelé lógva, esőben úgy, hogy a fél arcát maszk takarja? Alig kapott levegőt. Ez minden csak nem romantika…

Wall Street Farkasa

Volt egy jelenet, amikor a két főszereplő egy pénzzel megterített ágyon esett egymásnak. Tök jól hangzik és mi is szeretnénk ilyet, de Margot Robbie panaszkodott, hogy a testén komoly vágásokat okoztak a papírpénzek.

Becstelen Brigantyk

Van úgy, hogy a rendező a hitelesség kedvéért nem folyamodik számítógépes trükkökhöz. Quentin Tarantino is így volt a Becstelen Brigantyk forgatásán. Szó szerint leégetett egy mozit. Ezzel az a gond, hogy a színészeknek csak egy esélyük van. Nincs lehetőség hibázni. Nem mellesleg a tűz rendkívül gyorsan terjedt és a stáb tagjai közül többen is megégették magukat.

Titanic

A Titanic című film forgatása közben volt egy kis malőr. Egy máig ismeretlen személy, olyan anyagot kevert egy levesbe, ami az egész stábot megbetegítette. A legtöbbjük áthányta az éjszakát. James Cameron egy időre tolószékbe is került miatta.

Gonosz halott

Egy erőszakos, véres filmnél a legegyszerűbb a számítógépes technika. Az a baj vele, hogy egyből ki lehet szúrni. Egy profi maszkmester segítségével sokkal élethűbb lehet egy trancsírozós jelenet. Ebben a filmben például Jane Levy-t élve eltemették és a fejére egy zacskót húztak. Hátborzongató volt, és a színész számára sem volt kellemes pillanat…

Star Wars

Chewbacca jelmezét valódi szőrből készítették. Elképesztően izzasztó volt a viselése. Emellett a szagával is voltak gondok, ugyanis a Birodalom visszavág rész alatt folyton átázott a hóban vagy szimplán a színész izzadta tele.

Mielőtt meghaltam

Az a különleges ebben a filmben, hogy a költségvetésből csupán 250 dollárt kaptak a sminkesek. Ezzel arra kényszerítette a stáb tagjait, hogy olcsó és természetes anyagokat használjanak. Úgy látszik ez sem volt akadály a legjobb sminkért járó Oscar díj bezsebeléséhez.

Batman visszatér

Azt meg kell hagyni, hogy Michelle Pfeiffer a macskanő jelmezben eszméletlen dögös. A színésznő viszont rettenetesen megszenvedte a forgatást. A latex ruhát vákummal kellett lezárni, amitől a nő bőre alig jutott oxigénhez. Michelle azt vallja, hogy ez volt karrierje során a legnehezebb és legfájdalmasabb dolog.

Harry Potter

Egy komplett univerzumot kellett felépíteni a film forgatásához. Volt, amit számítógéppel oldottak meg, míg mást a díszletesekre bíztak. A filmben látható “jóslatok terme” díszleteit két évig építették.

X-Men

Mysitque egy érdekes karakter. Bőre teljesen kék és pikkelyekkel borított. Hát ezt egy speciális festékkel oldották meg. Egyrészt órákon keresztül tartott, míg teljesen befestették a nőt, másrészről pedig szegény folyton elhányta magát a festék erős szagától.

Harry Potter másodszorra

Milyen jó lehet a Roxfort iskolában falatozni a többiekkel ugye? Hatalmas megterített asztalok tele finomságokkal. A valóságban csak egyszer terítettek meg és a 3-4 napos forgatás teljes idejére ugyanazok az ételek voltak kirakva. Képzelhetitek milyen szag lehetett ott.

Indiana Jones – Az elveszett frigyláda fosztogatói

Van egy jelenet, amikor Harrison Ford lelő egy karddal hadonászó ellenfelet. Azon a napon csak azt az egy jelenetet tudták felvenni, ugyanis a színész olyan erős ételmérgezést kapott, hogy alig volt képes megmozdulni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!