Hirdetés

Minden országnak megvan a saját törvénye, hagyománya, szabálya és sajátossága, amelyek furcsának tűnhetnek abban az esetben, ha nem ott élünk. Például, tudtad, hogy az indiai nők feleségül mehetnek egy fához? És nem azért, mert megőrülnek a természetért. Vagy hogy Dél-Koreában az újszülött gyermekek már egy évesnek minősülnek? Vagy, hogy az Ausztrál embereket megbírságolják azért, ha nem mennek el szavazni? Nos ilyen furcsa szabályokat és törvényeket hoztunk el nektek a világ minden tájáról.

Egyes nők Indiában fákkal házasodnak.

Ennek a különös hagyománynak az az oka, hogy a védikus asztrológiában azt hitték, hogy azok a személyek, akik a Mars befolyása alatt állnak, nem arra születtek, hogy boldog házasságban éljenek. Ezeket az embereket mangliknak nevezik.

Amit Bittoo Dey (@amitbittoodey) által megosztott bejegyzés,

Az indonéziai szunnánok néha banánleveleket használnak tányér helyett.

Ugyanez a hagyomány látható más országokban is, de Indonézia egyes részein egy banánlevél egyszerre több ember számára is felhasználható. Ezt a tevékenységet, együtt evésnek nevezik.

BANDUNG EVENTS OFFICIAL (@bandungevents) által megosztott bejegyzés,

Kumári – kislányok, akiket élő istennőként tisztelnek Nepálban.

A Nepáli emberek kiválasztanak egy serdülőkor előtt álló leányt, akire a hinduk és a buddhisták is Durga istennő földi reinkarnációjaként tekintenek. Ezeket a kislányokat Kumárinak hívják. Ha egy kumári menstruálni kezd, úgy hiszik Durga istennő elhagyta a testét, amivel istennői titulusa végéhez ér. Ezután felkutatják azt a kislányt, akibe az istennő beköltözött.

Az izraeliek ideiglenes lakást építenek, hogy ott élhessenek a Sátrak ünnepe alatt.

Rendszerint ideiglenes menedékhelyeket hoznak létre kertekben, vagy erkélyeken, amelyeket “sukkahoknak” hívnak. A szukkót (Sátrak ünnepe) hét napon át tart, zárásaként a nyolcadik napon a Smíni aceret, vagyis az őszi záróünnep követi. Több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kíséri az örömünnepet.

Az újszülötteket Dél-Koreában egy évesnek tekintik.

Az újszülötteket Dél-Koreában és néhány más országban egyévesnek tekintik, és nem a születésük napján, hanem holdújévkor töltik be a következő életévüket.

Egy metró az emeletes ház egyik szintjén keresztül halad át.

Van egy rendkívüli építészeti megoldás, amit a kínai Csungking városában láthatunk, mégpedig, hogy egy metró halad át a panelházon keresztül. A vonatok a 6. emelet szintjén haladnak át és, aki eddig nem látta a csodájára jár ennek a jelenségnek.

Az egyiptomiaknak teljesen eltérő fogalmuk van a közlekedési szabályokról.

Egyiptomban nincsenek szabályok, ezért nem valószínű, hogy a jogosítványodat el fogják venni. Bár ez a fajta vezetés forgalmi dugókat eredményez és sok veszélyt jelent a kerékpárosokra és a gyalogosokra egyaránt.

Az olasz emberek narancs csatát rendeznek.

Minden év februárjában vagy márciusában, a Carnevale d’Ivrea nevű rendezvény kerül megrendezésre, ami annyit takar, hogy narancsokkal dobálják egymást az emberek. Egyes történészek szerint ez a csata egy népszerű felkelés szimbóluma az urak despotizmusa ellen.

Nagy-Britannia lakosainak külön TV-licencet kell vásárolniuk minden eszköz után.

Nagy-Britanniában évi 145.50 font TV license díjat kell fizetni minden eszköz után, ami élő TV adást közvetít vagy rögzít. Díjköteles eszközök: televízió, számítógép, TV tuner kártyával, médiabox stb. Ezt a díjat nem háztartásonként, hanem készülékenként kell fizetni.

Az egyházi adó Németországban.

Kirchensteuer – egy egyházi adó, amely Németországban az adóhivatalon keresztül történik, az egyházi adó mértéke a jövedelem adó 8-9%-a.

Az ausztrál embereknek kötelező elmenni szavazni.

Míg egyes emberek panaszkodnak a választások eredményeiért, és kijelentik, hogy többet nem fognak részt venni efféle folyamatokban. Ausztrália viszont egy olyan ország, ahol az embereket megbírságolják azért, ha nem mennek el szavazni.

Van egy speciális “nevelési eszköz”, amelyet “la chancla-nak” neveznek.

A la chancla egy papucs vagy szandál, amit a latin-amerikai és spanyol anyák és nagymamák használnak, amikor gyermekeiket, unokáikat akarják fegyelmezni. Napjainkban a legtöbb nyugati ország úgy véli, hogy ez a módszer a gyermekekre negatívan hat, ezért nem is csinálják a legtöbb országban.