Hirdetés

A Twilight, vagyis az Alkonyat című film meghódította a világot, a szereplők pedig belopták magukat a szívünkbe. Bella és Edward szerelmi története tele van küzdelemmel, érzelmekkel és csatákkal, nem is csoda, hogy egy percig sem lehet unatkozni a film nézése közben. Szerencsére a vámpírok és vérfarkasok története nem ért véget egyetlen résszel így az Alkonyat-sorozatot 2008-tól 2012-ig élvezhettük a mozikban.

Nagy valószínűséggel te is többször láttad már a Twilight összes részét, de abban is biztosak vagyunk, hogy vannak olyan részletek, amelyek elkerülték a te figyelmedet is. Cikkünkben tizenhárom olyan dolgot mutatunk, amit a film nézése során te is elmulasztottál.

Az alma, a tiltott szerelem szimbóluma

Mint tudjuk, az alma a tiltott szerelem gyümölcse, de arra talán nem is emlékszel, hogy az első részben Bella ledob egy almát és Edward lesz az, aki felveszi a gyümölcsöt, amit ugyanúgy tart a kezében, mint ahogy azt a regény borítóján látjuk. A könyv szerzője elárulta, hogy az alma Bella és Edward tiltott szerelmének szimbóluma.

A sakk

Az első részben megjelenik a sakk készlet, ami piros és fehér bábukból áll. Akkor látjuk, amikor Bella és Edward a konyhában állnak. Ez ugyanez a sakk, ami a Hajnalhasadás könyvborítóján is látható. Egyébként a Hajnalhasadás első részében is megjelenik újra ez a társasjáték.

A paróka, amit Jacob viselt a filmben.

Taylor Lautner alakította Jacobot, aki Bella gyermekkori barátja volt. Jake haja kezdetben hosszú volt, ezért a színésznek parókát kellett viselnie, amit egyébként Taylor ki nem állhatott. Bár karakterének fontos része volt a paróka, ő nem tudott megbékülni vele. Talán épp ez volt az oka, hogy később levágatta haját és Jake-ből egy kifejezetten jóképű vérfarkas lett.

A kabát, ami egy egész várost híressé tette.

Michael Welch viselte a kabátot, ami a Forks gimnáziumhoz tartozott. Kevesen tudják, de az iskola sok eszközt és kelléket kölcsönzött a stábnak a film forgatása alatt. Forks városában minden évben megrendezik a Forever Twilight in Forks elnevezésű fesztivált, ami turisták tömkelegét vonzza. Ezen kívül egy étterem is várja az oda látogatókat, ami egyébként a Bella Burgert kínálja az éhes rajongóknak.

Maga a szerző is Twilight rajongó.

Stephenie Meyer, a könyv szerzője is megjelenik a filmben, ráadásul nem is egyszer. A kép hátterében Charlie és Bella beszélget, de azt valószínűleg nem tudtad, hogy a Twilight írója ül a pultnál.

Hold alakú gyűrű

A gyűrű, amit Bella visel a 2009-es filmben, valójában egy nagy holdkőből készül. Sőt, külön jelentése is van, hiszen gondoljunk csak bele, a film címe: Alkonyat – Újhold.

Kép a falon

A második részben Charlie éppen átadja Bella szülinapi ajándékát az egyik jelenetben. Biztos nem néztél még fel a falra, ahol egy kép lóg, ami az első részben készült Belláról és Edwardról.

Bella szeme mindent elmond karakteréről.

Kristen Stewart szeme a való életben zöld. Így az első két részben barna kontaktlencsét kellett viselnie, hogy Bella szemének színe olyan legyen, ahogy azt a szerző leírta a könyvben. A barna lencsét pedig váltotta a piros, amikor Bellából is vámpír lett kislánya megszületése után. Robert Pattison azt nyilatkozta, hogy kolléganőjét nem zavarta a barna lencse, de a piros miatt egy kissé kényelmetlenül érezte magát.

Bella menyasszonyi ruhája

Stephenie Meyer gondosan válogatott a menyasszonyi ruhák között, méghozzá Carolina Herrera kollekciójából. A világhírű tervező örült, hogy Kristen Stewartnak tetszenek az általa tervezett ruhák, hiszen számára is fontos volt, hogy bár az esküvő nem volt igazi, de a menyasszony jól érezze magát a ruhában.

Kristen imádja a kiegészítőket.

A Hajnalhasadás első részében az egyik jelentben Bella Alice-szel beszélget. A színésznőn látható gyűrűk a sajátjai voltak, amiket a való életben is előszeretettel hord.

Stephenie Meyer nem tudta megállni, hogy ne jelenjen meg a filmben.

A regény szerzőjét láthattuk a széria első részében, de nem ez volt az egyetlen jelenet, amiben feltűnt. Meyer szórakoztatónak találta, hogy szerepeljen az általa írt könyv megfilmesítésében, éppen ezért feltűnt még a Hajnalhasadás első részében, Bella és Edward esküvőjén a vendégek között.

A baseball a Cullen család kedvenc sportja.

Abban a jelentben, amikor Renesmee gyors növekedését ecsetelik, megjelenik egy baseballkesztyű és egy baseball labda. Ez egy utalás arra, hogy a Cullen család ezt a sportot űzi.