Hirdetés

Észak-Koreáról már nagyon sokat hallottunk, nem úgy, mint a déli szomszédjáról, Dél-Koreáról. Gyakorlatilag csak névben hasonlítanak egymásra és kevesen tudják, hogy mennyi érdekesség jellemzi ezt az országot. Olyan dolgokról van szó, amik a legtöbb, más országban élő ember számára nagyon furcsák, számukra viszont teljesen normálisak.
Az alábbiakban 12 ilyet sorolunk fel.

1. Valentin-napok

Dél-Koreában két “Valentin-nap” is van egy évben. Az egyik ugyanúgy február 14-én, amikor is a nők fejezik ki szerelmüket, illetve március 14-én, amikor a férfiak teszik ugyanezt.

2. Bonyolultan számolják az életkort.

Amikor megszületik egy gyermek, egyből 1 évesnek számít. A második életévét akkor tölti be, amikor elérkezik az Újév napja. Tehát például, ha egy gyerek 2018 december 5-én születik, 1 évesnek számít, 2019 január 1-én pedig már kettőnek. Őrület, ugye?

3. Furcsa hiedelem, babona

Az országban létezik egy olyan hiedelem, miszerint ha valaki egész éjszaka úgy alszik, hogy közben megy az elektromos ventilátor, el fog hunyni.

4. A gyors-éttermek szállítanak házhoz.

Egyszerűen érthetetlen, hogy sok más országban ez miért nincs még mindig így!

5. Rendkívül gyakoriak a plasztikai beavatkozások.

A jelentések szerint a nők 20-30%-a már vetette magát alá plasztikai beavatkozásnak.

6. Alvási szokások

A dél-koreaiak szinte bárhol és bármikor képesek elaludni. Ez nem is csoda, hiszen nagyon sokat dolgoznak és keveset alszanak. A diákoknak például körülbelül 4-5 óra jut alvásra egy nap.

7. Szerelem-hotelek

A szerelmespárok előszeretettel mennek efféle szerelem-hotelekbe. Ez azért van, mert nagyon zsúfolt országban élnek és sokszor nincs elég terük, hogy teljesen kettesben legyenek.

8. Érdekes, hogy a városokban sok nyilvános WC található, viszont nagyon kevés szemetes. Persze ez nem jelenti azt, hogy sok az eldobált szemét, sőt, épp az ellenkezője igaz.

9. A WC-papírt gyakran használják szalvétaként is.

10. Várandós hölgyek támogatása

A kormány minden terhes nő számára egy speciális, 140.000 forintnyi értékű kártyát ad, amin különböző gyógyászati és egészségügyi termékeket vásárolhatnak.
Továbbá, a tömegközlekedésben is van számukra külön kialakított ülőhely.

11. Vércsoportok

A vércsoportok nagyon fontosak a dél-koreaiak számára, hiszen az orvosi jelentőségén túl, a személyiségük megismeréséhez is használják, úgy, mint más országokban a horoszkópokat. Érdekes, ugye?

12. Férfi-sminkek

Az országban a férfiak 20%-a hord valamilyen sminket. Természetesen nem rúzsra és hasonló, nők által használt kozmetikai termékekről van szó, hanem olyanokról, amiket kifejezetten férfiak számára készítettek.