Hirdetés

A filmrajongók, főleg a fanatikusok biztosan tartanak otthon néhány kedvenc mozijukra emlékeztető tárgyat. Legyen az egy pohár, bögre, kulcstartó vagy ikonikus figura, bizonyára nagy becsben tartják. A profit növelése érdekében nemcsak a filmpremiereken vagy előtte kaphatók különböző ereklyék, hanem jóval utána is. A gyártók igyekeznek fenntartani a rajongók érdeklődését, ehhez pedig különböző technikákat alkalmaznak, hogy vásárlásra ösztönözzék őket.

Természetesen, mint mindenben, itt is adódhatnak problémák, ugyanis az eladott termékek jelentős része haszontalan vagy egész egyszerűen nem elég vonzó. A kereskedők a lehető legmesszebbre képesek elmenni annak érdekében, hogy egy film számukra is jövedelmező legyen. Cikkünkben tizenegy példát mutatunk arra, hogy a filmek bizony szokatlan termékeket képesek szülni.

Tauntaun hálózsák

Valószínűleg csak az igazi Csillagok háborúja rajongók ismerik fel a tauntaunt, ami egy fiktív lény a George Lucas által készített film ötödik epizódjában. Ez egy gyíkfaj, amit a Hoth bolygó lázadói szállításra használtak. Valaki azt gondolta, hogy jó ötlet egy hálózsák készítése ezekről a kedves lényekről. Annak idején háromszáz dollárért, vagyis kilencvenezer forintért árusították.

A Burger King “Dark Whopperje”

A Pókember 3. mozikba kerülésekor a Burger King előrukkolt egy speciális étellel, a Dark Whopperrel. Alapvetően a jól ismert whopper volt, borsos szósszal és pókháló alakú krumplival. Ez azonban, még nem minden. A következő nyáron érkezett a The Dark Knight, amit már Batman ihletett.

Transformers borotválkozó szett gyerekeknek

A gyerekek szeretik utánozni a szüleiket és úgy tenni, mintha ők is felnőttek lennének. Ebben nincs is semmi furcsa, de abban már annál inkább, hogy vajon mi köze lehet a Transformers című filmnek a borotválkozáshoz? Meg tudja ezt valaki magyarázni?

Űrodüsszeia, 2001 – Monolit mini replikája

A Think Geek játékbolt elhitette a rajongókkal, hogy az Űrodüsszeia című film alapján elkészítik a mitikus fekete monolitot. A játék valójában csak egy téglalap alakú, fekete műanyag darab volt, hold alakú alappal.

Bella Swan eljegyzési gyűrűjének másolata

A Twilight, vagyis az Alkonyat című filmsorozat világszerte rendkívül népszerű volt. Rajongók százai mentek volna hozzá Edward Cullenhez, ha megtehették volna. Az esküvő ugyan nem valósulhatott meg, de a vámpír rajongói megvásárolhatták a Bellának adott eljegyzési gyűrű másolatát. Az eredeti gyűrű fehérarannyal és gyémántokkal készült, de az interneten megvásárolható másolat mindössze 90-100 dollárért, vagyis harmincezer forintért lehetett a rajongóké.

Bosszúállók-parfümök

Nem tudhatjuk, milyen egy szuperhős illata, de az összecsapások után biztosan nem kellemes. Nos, az Amazon is valószínűleg így gondolta, hiszen a verejték illatának elfedésére a Marvel szuperhősökön alapuló parfümsorozat gyártásába kezdett.

Hobbit-láb alakú kényelmes és szőrös papucs

Vajon, milyen érzés lehet hobbitnak lenni? Ezt ugyan soha nem fogjuk megtudni, de a téli hidegben melegen tarthatjuk lábainkat ezzel a kényelmes és szőrös hobbit-papuccsal. Senki nem gondolta volna, de ez a termék rendkívül népszerű volt és mindössze 25 dollárért, vagyis 7500 forintért árusították.

A Mátrix Reloaded telefonja

A Mátrix megjelenése után a Nokia 8110 volt a legmenőbb és legnépszerűbb telefon a világon. Néhány évvel később, a film folytatásakor a Samsunggal kötöttek szerződést. A cég saját telefont készített, ami hatalmas meglepetést eredményezett, ugyanis merőben eltért attól, amit az emberek az első telefonban kedveltek.

Dennis Nedry, a Jurassic Park informatikusának akciófigurája

A túlsúlyos programozó, Dennis az 1993-as Jurassic Park című filmben szerepelt. Karaktere kedvelt volt a nézők körében a felejthetetlen jelenet miatt, amikor egy dinoszaurusz megtámadta őt. Saját akciófigurája is készült, de nem sikerült túl jól, ugyanis Dennis szinte felismerhetetlen.

Trónok harca ihlette Oreo keksz

Az emblematikus sorozat beindította a gyártók fantáziáját. Pusztán idő kérdése volt, hogy előrukkoljanak valamivel. Nos, az Oreo kekszre esett a választás, ami ízletes és egyáltalán nem drága nassolnivaló.

Éhezők viadala szakácskönyv

A filmsorozat ihlette a szakácskönyvet, amiben Peeta szüleinek pékségbeli receptjei és egyéb extravagáns és dekadens recept található.

Bónusz: A Start Trek narancssárga mikrobái a Planet Genesis-ből

Spock keresése idején Kirk kapitány a Genesis nevű bolygón landolt, amit meg kellett vizsgálnia. A bolygó instabil volt, az életformák pedig gyors öregedésnek és az evolúció hatásainak voltak kitéve. Ez természetesen megtörténik a mikrobák bármilyen formájával is, beleértve azokat is, amik Spock koporsójának felületén voltak, amikor őt kiszorították az USS Enterprise-ról. A mikrobák addig fejlődtek, amíg óriási narancssárga lényekké nem váltak. Ezeket ötszáz dollárért, azaz 150 ezer forintért kínáltak a film rajongóinak.