Hirdetés

A legtöbb szülő alapjáraton negatív megjelenésnek könyveli el, ha gyereke elkezd főnökösködni, vagy ha pletykáláson, gyakori fecsegésen kapja rajta. Ezekről a viselkedési formákról megpróbálják őket leszoktatni, viszont ez nem annyira jó ötlet, ugyanis ezek nem szokványos jelei annak, hogy a gyermek jóval fejlettebb a koránál. Annak érdekében, hogy a gyermek továbbra is így tudjon fejlődni, nem szabad megtörni lendületét, lelkesedését, kedvét. Ha te is meg akarod tudni, hogy mely jeleket kell még figyelned ahhoz, hogy rájöjj gyermeked is a fejlettebb, intelligensebb gyerekek közé tartozik, tarts velünk.

1, Tele vannak energiával

Amikor a gyermek a kedvenc időtöltésével kezdheti a napot, akkor szó szerint olyan lehet, akár egy Duracell nyuszi. Az ilyen magas színtű energiaáradat annak a jele, hogy agyuk szeretne minden új dolgot befogadni és szeretne minden újdonsággal lépést tartani. Nem utolsó sorban az ilyen gyermekeknek sokkal kevésbé lankad az érdeklődése, mint nyugodtabb társainak.

2, Csecsemőként hosszú szemkontaktust tartanak

A folytonos figyelés, szemkontaktus teremtés annak a jele, hogy tökéletesen tisztában vannak azokkal a dolgokkal, amik körülveszik őket. Ha ezt tapasztaljátok a nagyon fiatal kisbabátoknál, akkor nem kell aggódni, egyszerűen csak megtanulta összehangolni a szemeit az agyával. Az ilyen jellegű tudatosság annak jele lehet, hogy a gyerek gyorsabban fejlődik az átlagnál.

3, Lepcsesek, cserfesek

Azok a gyerekek, akik koruknál jóval fejlettebbek a tőlük idősebb gyermekekkel, felnőttekkel szoktak inkább beszélgetni. Ez azért van, mert sokkal jobban érdeklik őket a kicsit komolyabb témák, mint azok, melyeket korukbeli társaikkal tudnának beszélni. Ha a te gyermeked is folyamatosan kérdezősködik, és érdeklődik a Te és a világ dolgai iránt, akkor tudd jóval előrébb tart fejben mint a társai.

4, Életük első éveiben jó motorikus képességekkel rendelkeznek

A motorikus képességekbe nem csak az írás, rajzolás, pakolás tartozik, hanem a mosolygás, átfordulás és zokni felhúzás is. Ez a fejlett motoros fejlődés magába foglalja az izmok és a csontok növekedését, megerősödését valamint mozgásképességüket és környezetük megérintését is. Egy nemrég készített tanulmány szerint az ilyen remek motorikus képességekkel rendelkező gyerekek felnőttkorban magasabb intelligenciával rendelkeznek.

5, Lelkileg érzékenyek

Kutatások szerint a gyermekek érzelmi intelligenciája nagymértékben kapcsolódik az intellektuális képességekhez. Ha azon kapod magad, hogy gyermeked érzelmileg fejlett, tudatában van a dolgoknak, az annak a jele is lehet, hogy rendkívül magas érzelmi intelligenciával rendelkezik, mely erős intellektuális érzelmekkel társul.

6, Kreatívabbak, mint társaik

Az intelligens és kreatív gyerekek rengeteg új ötlettel rukkolnak elő és szinte csillapíthatatlan a játékkedvük. Képesek hosszú és nagyon aprólékosan kigondolt történeteket előadni, s úgy átszellemülni, mintha valóság lenne, valamint bonyolult játékokban is helyt tudnak állni.

7, Szokatlan hobbijaik és rögeszméik vannak

Vannak gyerekek, akik nagyon tudnak ragaszkodni bizonyos dolgokhoz, hobbikhoz esetleg beszédtémákhoz. Ebben az esetben nem kell megijedni, mivel ez annak a jele, hogy sokkal fejlettebbek és okosabbak, mint korabeli társaik. Egyszerűbben és jobban tudnak összepontosítani, s egy beszélgetés végén több dolgot tudnak visszamondani.

8, Rendetlenek az első éveikben

Tanulmányok egyértelműen kimutatták, hogy a 16 hónaposnál fiatalabb gyermekek interakció és rendetlenség során tanulnak a legtöbbet. Azok a gyermekek, akik gyakrabban lépnek kölcsönhatásba a tárgyakkal, jobban megértik azokat és később gyorsabban, egyszerűbben tudják őket azonosítani.

9, Főnökösködők

A kisgyerekek esetében könnyen előfordulhat, hogy elkezdenek főnökösködni, ami annak a jele lehet, hogy szeretik megbecsülten érezni magukat valamint imádnak szabályokat hozni és új dolgokat felfedezni. Ilyenkor teljesen megfeledkeznek a körülöttük lévő gyerekekről, mert el vannak foglalva a főnökösködéssel és az igények kialakításával.

10, Maximalisták

Amikor elkezdenek tanulni, akkor meg akarnak bizonyosodni arról, hogy az amit tudnak, leírnak, elmondanak, az teljesen jó. Odafigyelnek a legapróbb részletekre is, és megbizonyosodnak, hogy minden tökéletes a számukra. Ezt a fajta összepontosítást, precizitást, csak azok a gyerekek tudják, akik magas intelligenciával rendelkeznek és fejlettebbek a koruknál.

11, Gondoskodók

A háziállat tartás nagyon nagy hatással van a gyerekek fejlődésére. Azok, akik egy kicsit fejlettebbek intelligensebbek társaiknál teljesen máshogy fogják megélni a háziállat tartást. Szeretnek róluk gondoskodni, megetetni, megitatni őket elvinni őket sétálni és szeretni. A legtöbb gyerek az első pár hét/hónap után megunja kis kedvencét és szüleikre hagyják a annak gondozását. Az intelligensebb gyerekeknél ilyen problémával nem kell számolni.

A te gyermeked is ilyen?