Hirdetés

Az 1930-as években George W. Crane doktornő kifejlesztett egy házassági besorolási skálát, amely lehetővé tette a férjek számára, hogy felmérjék feleségeik igényeit, illetve fordítva is. Többször írtunk már arról cikket, hogy a nők mire vágynak egy kapcsolatban, ám arról sosem esett szó, hogy a férfi nem mit szeretne valójában. A férfiakat körülvették bizonyos sztereotípiák melynek következtében azok alapján ítéltük őket meg. Mi elhoztuk az igazságot, és megmutatjuk, hogy valójában mire vágynak a férfiak egy kapcsolatban.

A férfiak ugyanannyit füllentenek, mint a nők.

Korábban sokan hitték azt, hogy a férfiak mindig hazudnak, pedig ez nem így van. Majdhogynem ugyanannyit füllent mind a két nem, és a nők mellett a férfiak is szeretik, ha a párjuk tiszteli őket és becsületesen elmondja, ha valami rosszat tett.

A férfiak nem ellenkeznek, ha beszélgetni kell.

Furcsának tűnhet, de a férfiak nem ellenkeznek, ha csak úgy csevegnek a párjukkal. Persze itt is elterjedtek azok a sztereotípiák, hogy a férfiak nem hajlandóak meghallgatni a párjukat, és megbeszélni a gondokat. A jó hír az, hogy ez téves felvetés, és nyugodtan lehet velük beszélgetni.

A férfiak sokkal romantikusabbak, mint a nők.

Egy amerikai pszichológus, Gwendolyn Seidman összehasonlító elemzést készített a férfiak és a nők romantikájáról, és érdekes következtetésre jutott. Az az eredmény született meg, hogy a férfiak sokkal romantikusabbak, mint a nők.

A férfiak szeretik, ha egy nő sminkel.

A legtöbb férfi azt állítja, hogy a természetes szépségnél semmi sem jobb, de ez hazugság. Egy amerikai társkereső oldal szerint, azok a nők, akik ki voltak sminkelve és a hajuk is be volt lőve, sokkal kapósabbak voltak, mint smink nélküli társaik. A férfiak azokat a nőket nem részesítik előnyben, akiken már túl sok smink van.

A férfi szívéhez a gyomrában keresztül vezet az út.

A házi készítésű ételek fontosak a férfiak számára. Patrick Wanis, pszichológus biztos abban, hogy a főzésnek nagy jelentősége van egy kapcsolatban. Mivel az ínycsiklandozó illatok fokozzák a vonzalmat két ember között.

A férfiak nem szeretik a nyilvánosságot.

A férfiaknak semmi kifogása az ellen, ha a barátnőjük képeket oszt meg az internet világában, mindaddig, míg róluk nem akarnak képet feltölteni. A férfiak nem szeretik kiteregetni az életüket a nyilvánosság előtt.

A férfiak szeretik az önellátó nőket.

Persze jó érzés a férfiaknak, ha valamit mondanak és a nők tátott szájjal figyelik őket. De a férfiaknak nagyobb szüksége van egy önellátó nőre, mert rájuk egyenlő partnerként tekintenek. Ők képesek bármely problémát megoldani, és egy erős nő megbízható háttér.

A férfiaknak személyes térre van szükségük.

Deborah Tannen pszichológus szerint, a nők arra törekszenek, hogy szabadidejüket szeretteikkel töltsék, míg a férfiak inkább ezt függetlenül és egyedül töltenék.

A férfiak nem gondolnak mindig a fizikai együttlétre.

Ez csak egy egyszerű sztereotípia, amivel beskatulyázták a férfiakat. Jed Diamond, egy amerikai pszichológus azt mondja, hogy a nő valamilyen szinten bűnös eme sztereotípiák megjelenésében és elterjedésében.

A férfiak nem félnek, elköteleződni.

A férfiak igazság szerint nem félnek a házasságtól, bár nagyon óvatosak, ha új kapcsolatról van szó. De, ha úgy érzik, jó ember mellett vannak, akkor mindent meg is tesznek azért, hogy sokáig boldogok legyenek.

A férfiak arról álmodnak, hogy fiúk és lányuk is lesz.

Sokan hiszik, hogy a férfiak csak fiút akarnak, azért, mert ők tudják továbbvinni a családnevet, horgászhatnak is, közös érdeklődési körük alakulhat ki, illetve együtt nézhetik a focit.