Hirdetés

Az okostelefonunkat  naponta átlagosan 4 órát használjuk. De mivel a szokások teremtményei vagyunk, nem igazán újítunk be se applikációkat, se semmit, hogy jobban ki tudjuk használni a telefonunkat. Mi most elhoztunk néhány appot, ami megoldást nyújthat egy-két problémára, illetve megkönnyítheti a mindennapi életünket.

A GPS kivetítette a kocsi szélvédőjére, merre kell menned.

Ha sötétben, vagy esőben esetleg ismeretlen helyen kell vezetned, telepítsd a Hudway applikációt a telefonodra, állítsd be a célpontot, és tedd a telefont a szélvédő elé. Az okostelefon a térképet a GPS támogatásával közvetlenül a szélvédőre teszi ki, minden további eszköz nélkül.

A telefon képes olvasni a vonalkódot.

Minden áruházban van vonalkódolvasó, ami meg tudja mondni, hogy egy adott termék mennyibe kerül.

Szkennelhetsz olyan vonalkódot, ami a USPS, UPS és FedEx rendszerek részét képezik, és automatikusan továbbítják az információt az applikációba.

További információkat kaphatsz még egy termékről a RedLaser alkalmazáson belül, ami képes ellenőrizni, hogy más üzletben kedvezőbb-e az ár.

A telefon távcsőként is működhet.

Egyszerű, de hasznos kis trükk, amit sokan nem ismernek. Tedd a telefon lencséjét közvetlenül a teleszkópra, és képes lesz továbbítani a képet a kamera kijelzőjére.

A telefon kamerája képes megmérni a pulzusod.

Az iOS, Android és Windows alkalmazások fejlesztői, azt állítják, hogy megmérhetjük a  szívverésünket az okostelefon kamerájának segítségével. Tedd az ujjad a kamera elé, és az alkalmazás figyelemmel kíséri a bőr színének apró változásait, ami a vér pumpálása miatt következik be. Cardiio alkalmazás.

A régi negatívokat megnézheted és digitalizálhatod okostelefon segítségével.

Nem ez a legjobb mód a negatívok beolvasására és digitalizálására, de ha sürgősen meg kell nézned pár régi negatívot, a kamera negatív effektje segíthet. Van pár alkalmazás, ami még segíthet, például a HELMUT Film Scanner, de ez csak androidnál működik.

A telefon kamerája felismeri a betűtípusokat, az épületeket és az éttermeket.

Az Amazon Flow, képes felismerni az épületeket, helyeket még a betűtípusokat is. Az új Google Lens applikáció, felismeri az éttermet egy fotó alapján, és tájékoztatást ad milyen értékeléseket kapott. A “WhatTheFont” applikáció meg tudja mondani, hogy melyik betűtípust nézed.

Az okostelefon videó készítése közben fényképeket is készíthet.

Az iPhone képes videózás közben képet készíteni, csak annyit kell tenned, hogy megnyomod a felvétel gomb melletti kioldó gombot. Nem lesz olyan tökéletes, mintha valóban fényképeztél volna, de legalább megvan.

Használd a telefon kameráját vonalzóként.

Az olyan alkalmazások, mint a Vonalzóalkalmazás, tökéletes a fotó bármely objektumának mérésére egy hagyományos vonalzó segítségével.

Az okostelefon sci-fi kameraként is használható.

A Seek Thermal olyan technológiát hozott létre, amit a katonaság használt, de ma már mindenki hozzáférhet ingyen és bérmentve. Ezt a pici kamerát, csatlakoztatni kell a telefonhoz, ami lehetővé teszi, hogy hőképet készíts mindenről.

Csinálj okostelefonodból mikroszkópot.

A hordozható, digitális mikroszkóp segítségével egyszerűen tudsz a telefonodból mikroszkópot csinálni, csak csatlakoztatni kell a telefonhoz. Ez a csodálatos trükk segít felfedezni a világ legapróbb dolgait és élőlényeit is.

Növeld telefonod élettartamát.

A telefon töltő csatlakozója összegyűjti a port, törmeléket és egyéb részecskéket, amelyek csökkentik a telefon élettartamát. A jó hír az, hogy van megoldás erre – tegyél egy fecskendőt a töltő csatlakozóba és fújj bele levegőt.