Hirdetés

Vannak olyan pszichológiai tippek, amelyek tudatalatti szinten működnek. Segítenek abban, hogy megnyerd egy másik ember bizalmát, kompromisszumot köss vagy egyszerűen elháríts bizonyos problémákat. Mi megosztjuk veletek azt a 11 tippet, amelyek tényleg működnek, és minden helyzetben hasznosak lehetnek számodra.

 

Amikor több ember nevet, mindegyik arra a személyre néz, akit a legjobban kedvel.

Egy érdekes beszélgetés közepette mindenki ösztönösen néz az általa leginkább kedvelt személyre. Ha sok mindent meg akarsz tudni a baráti társaságodról, készülj néhány viccel.

Fogj meg valamit, ha ideges vagy.

Mielőtt egy fontos beszélgetést, beszédet bonyolítanál le, rágózz vagy vegyél valamit a kezedbe és koncentrálj arra. Rágás közben az agyunk azt gondolja, hogy nyugodtan pihenhet, tehát olyan jelet küld az agynak, amely enyhíti a feszültséget és segít megnyugodni.

Csillagfehérítés segíthet bármilyen információ megszerzésében.

Ha valakitől kérdezel valamit és olyan választ ad, ami neked nem tetszik vagy egyáltalán nem ad választ, ne bámulj bele az arcába arra várva, hogy válaszolni fog.
A kínos csend ilyenkor a legrosszabb és sokszor olyan témát is feldobnak, ami butaság, de legalább oldják a feszültséget.

Képzeld el, hogy a jövőbeni munkáltató jó barátod.

Annak érdekében, hogy nyugodt legyél egy fontos vizsga vagy állásinterjú előtt, képzeld el, hogy az előtted álló személy a barátod. Ez segít hamar lenyugodni, és az ember kérdéseire való válaszadás sokkal könnyebb lesz.

Ha sok emberrel kell együtt dolgoznod, tegyél a hátad mögé egy tükröt.

Ha sok emberrel kell tárgyalnod valamiről a munkahelyen, helyezz egy tükröt a hátad mögé. Meg fogsz lepődni, mert sokan sokkal udvariasabbak lesznek és készek lesznek kompromisszumot kötni veled. Ez azért van, mert senki nem szereti saját magát dühösen vagy bosszantónak látni.

Ha úgy gondolod, hogy valaki téged néz, csak ásíts.

Nézd meg ezt a képet. Az ásítás rendkívül fertőző. Hogy kiderüljön, valaki figyel téged, csak ásíts és nézz körbe. Az a személy, aki nézett, valószínűleg ásítani fog.

Aki eszik, azt nem bántják.

Ezt a jelenséget ” snackman hatásnak ” nevezik . Az étkezésnek köze van a relaxációhoz és a nyugalomhoz. Annak a valószínűsége, hogy valaki megtámad egy étkezés közben, nagyon kevés, így ha valakinek problémája van veled nagyon gyorsan be fog fejeződni.  

 

Ha egyszerűen barátkozni szeretnél, kérj egy szívességet.

Ez nagyon egyszerű, ha valakitől kérsz egy szalvétát, papírlapot vagy tollat, azt fogja gondolni, hogy tetszik neked, mert te kezdeményezel felé.

A fontos találkozókat a nap elejére vagy végére ütemezd.

Jegyezd meg azokat a teendőidet, amelyeket a nap elején és végén a legjobb elvégezni.  A fontos találkozókat ütemezd ezen időszakokra.

Figyeld a lábak állását, miközben más emberekkel beszél.

Az emberek lábai segítenek abban, hogy megtudd kizárnak e a beszélgetésből vagy sem. Ha csak testükkel fordulnak feléd de lábaikkal nem, akkor azt jelenti, hogy nem vagy benne a beszélgetésben.

Más emberek gesztusainak, ismétlése segít a bizalom elnyerésében.

Ismételd valakinek a gesztusait, mert a testtartás vagy az arckifejezés segít elnyerni a bizalmukat. Ez a legtöbb embernek tetszik. A legfontosabb, hogy itt nem tudsz semmit túlzásba vinni.