Hirdetés

A testbeszéd egy nagyon hatékony módja annak, hogy szavak nélkül kifejezzük érzéseiteket. 2 ember kapcsolatában ez a nyelv nagyon fontos, mert a szavak és kifejezések helyett jobban érthetővé válik a kapcsolat. Egy testbeszéd szakértő, Yana German azt mondja: “Az emberek számára nagyon bonyolult, hogy gondolataikat szavakba foglalják. Így a testbeszéd hozzájárulhat az egészséges kapcsolathoz, vagy olyan jelévé válhat, amiből kiderül, rossz partnert választottál magadnak. Sajnos a stressz és a fáradtság miatt nem fordítunk kellő figyelmet a saját testünk által küldött jelekre, bár ezek a jelek sokat mondhatnak. ” Most azonban elhoztunk néhány testbeszéd jelet, amivel rájöhetsz bizonyos dolgokra.

Távolság.

Vannak, akik azt hiszik, hogy a távolságtól a szív csak még jobban fogja szeretni az embert. Mások azt állítják, hogy ez csak elpusztítja a kapcsolatot. A tökéletes intim zóna távolsága 2 ember között 0-45 cm között van. Ha az egyik partner érzelmileg vagy fizikailag eltávolodik és nem akarja többé megfogni a kezed, akkor valószínűleg ideje elkezdeni gondolkodni a kapcsolatról és arról, hogy miért vagytok együtt.

Állandó kihallgatás.

Egy egészséges kapcsolatban nem követjük a partnerünk minden lépését. Ha kétségeid vannak a párodat illetően, vagy nem bízol benne, akkor gondolkodj el azon, hogy van-e jövője ennek a kapcsolatnak.

Más ütemben való sétálás.

Ez egy csekély, de még mindig nagyon fontos tényező: Az egymás mellett való sétálás szinkronizálása a kapcsolatotok szinkronizálását is jelenti. A szerető ember öntudatlanul próbál ugyanolyan tempóban járni, mint te. Ha nincs harmónia, problémák lehetnek a kapcsolatban.

Fölényeskedő mosolygás.

Amikor egy személy elvigyorodik, amikor valami rosszat csinálsz és tudja, hogy neki volt igaza, öntudatlanul megmutatja fölényét. Egy egészséges kapcsolat esetén a partnerek egyenlőek. Ha észreveszed, hogy a párod lesüti a szemét, mikor valami baj van, itt az ideje elbeszélgetni egymással a kapcsolatról.

Zárt pózok.

A lábak keresztezése azt jelzi, hogy egy személy nem érez semmiféle vonzalmat a partnere iránt. Ha karja vagy lába keresztezve van, vagy szebben tartja a kezét, akkor azt jelenti, hogy már nem érdeklődik a partnere iránt.

Mérges szemöldök.

John Gottman professzor tanulmányai azt mutatják, hogy a megvetés az egyik fő oka annak, hogy a párok elválnak. A mérges szemöldök kapcsolatban áll kritikákkal és a vádakkal. Gottman azt mondja: “Senki sem szereti, ha kritizálják. Amikor egy személy észreveszi partnerük elutasító megjelenését, próbálják megvédeni magukat. “És ezek a helyzetek még több problémát okoznak.

Közönyösség.

A partner valószínűleg közömbös irántad, ha nem néz a szemedbe, felveszi a telefont a jelenlétedben, úgy, hogy nem kér elnézést és csak úgy félbeszakítja vele a beszélgetést, nem akar meghallgatni, későn jár haza, stb. A partner figyelmen kívül hagyása nagyon jó módja annak, hogy manipuláld és elnyomd. A partnered nem figyel arra, mi a véleményed vagy hogy érzed magad, ez a viselkedés azt jelenti, hogy rossz embert választottál.

A nyakát a kezével takarja.

Mindannyian megpróbáljuk megtalálni azt a módszert, amivel meg tudjuk magunkat nyugtatni a stresszes helyzetekben. Amikor az emberek nem érzik magukat biztonságban, idegesek vagy szorongnak, ezek fedezésére, megérintik a nyakukat a kezükkel. Ez a gesztus azt is jelezheti, hogy valamit el akarsz rejteni a párod elől.

Barátságos hát paskolás.

Az emberek, akikkel szoros kapcsolatot ápolsz, általában inkább ölelgetnek, mint paskolnak. Ha párod folyamatosan ezt csinálja, jobb, ha elgondolkodsz a kapcsolatotokon, mert ez nem vezet semmi jóra.

Jelek, amelyek azt mutatják, hogy egy lány beléd van esve.

Ha egy lány játszik a hajával, amikor beszélget veled, azt próbálja mutatni, hogy kedvel téged. Néha anélkül kezd el veled flörtölni, hogy észrevenné. Keress olyan jeleket, amelyek egyértelműsítik, hogy a lány szerelmes beléd.

 

Ha észreveszed, hogy egy lány finoman harapja az alsó ajkát, miközben beszél hozzád, nagy valószínűséggel vonzódik hozzád. Amikor azt látod, hogy mélyen a szemedbe néz, közben az ajkait harapdálja, jobb, ha odamész hozzá és beszélgetést kezdeményezel vele, mert nagy esély van rá, hogy komolyabb dolog is kialakulhat.