Hirdetés

Minden pár életében vannak hullámvölgyek, amivel meg kell küzdeni, de nem egyedül, hanem a párunkkal együtt, mert csak akkor győzedelmeskedhetünk. Ezek a problémák lehetnek kicsik, vagy nagyok, ez mind lényegtelen, ha egyszer el tudja szakítani egymástól az embereket. Egyes párok 2-3 évvel házasságkötésük után elválnak, míg mások évek óta boldogan élnek együtt. És ez bizony nem csak a szerencse kérdése, van egy egyszerű koncepció is, amelyet minden boldog házaspár tud és megért.

Plusz kilók.

A Glasgow-i Egyetem tudósai kutatást végeztek, és arra a következtetésre jutottak, hogy az új házaspárok körülbelül 1-3 kiló pluszt szednek fel a házasságuk első évében.

Mit kell tenni?

A súlycsökkenés könnyebb, mint amilyennek tűnik, mert mindig lesz egy olyan ember, aki melléd áll, ha egészséges életmódról van szó. A táplálkozási szakemberek azonban figyelmeztetnek arra, hogy a férfiak gyorsabban fogynak, emiatt csalódást okozhatnak a nőknek, mivel ők lassabban fogynak.

A gyermek születése pénzügyi válsághoz vezet.

Egy gyermek születése pénzügyi problémákhoz vezethet egy fiatal családban. Felmérések kimutatták, hogy a szülők nem mindig állnak készen egy gyermek jövetelére.

Mit kell tenni?

Kezdj el pénzt megtakarítani az első gyermek születése előtt, és szabadulj meg a felesleges kiadásoktól. Például vegyél használt babakocsit, kiságyat vagy ruhát. Ezekkel sokat spórolhatsz.

Anyóssal együtt élve.

A pszichológusok azt mondják, hogy az anyós-meny, illetve az anyós- vő kapcsolatok meglehetősen drámaiak lehetnek, és mindkettő egészségügyi problémákhoz vezethet.

Mit kell tenni?

A legmegfelelőbb módja annak, hogy elkerüld az anyóssal való vitát, hogy külön élsz. Kezdetben nem könnyű így élni, de szépen apránként hozzá lehet szokni, és bizony megéri. Ha azonban erre nincs lehetőséged diplomáciai úton mond el a férjednek, hogy mennyire zavar az édesanyjával folytatott vita.

Pénzköltés.

Statisztikák szerint a válás egyik fő oka pénzügyi helyzet. Az esküvő után egyeseknél közös kassza van, ami sokak számára stresszes lehet – különösen, ha az egyik házastárs többet keres, mint a másik.

Mit kell tenni?

Meg kell határozni a prioritásokat: A család pénzt spórol vagy befektet? Fel akarod újítani a házat, vagy nyaralni szeretnél jövőre?

Bosszantó szokások.

Több hónapos együttélés után a szokások elkezdhetik bosszantani a másik felet. A pszichológusok biztosak abban, hogy ez sok párnál megesik, ám ez nem jelenti azt, hogy a szerelemnek annyi.

Mit kell tenni?

Fogadd el olyannak, amilyen. Ne felejtsd el, hogy a partnered szokásai egyedülállóvá teszik őt. Végtére is, ha beleszerettél ebbe a személybe, akkor részben ezeknek a szokásoknak köszönhető.

Megszokás.

A házasság első évei nagyon jók, ám szépen lassan, a virágok száma, a romantikus esték és a csendes beszélgetések elkezdenek csökkenni, így a partnereket már csak a megszokás tartja össze.

Mit kell tenni?

Ha van közös élet, ház, esetleg gyerekek, ettől ellaposodik a kapcsolat, hiszen egy olyan körforgásba kerülnek bele, amiből nem mindenki tud kilépni. Ám ennek elkerülése érdekében kellene több randit lebonyolítani.

A 24/7 szintén bosszantó.

Egyesek azt gondolják, ha a házastársak egész nap együtt vannak, az erősíti a kapcsolatot és hozzájárul a közös érdekek kialakításához. Egyes párok azonban ingerültek lesznek ettől.

Mit kell tenni?

Mindkét partnernek kell saját hobbi, olyan, ami a másikat nem érdekli. Abban nincs semmi rossz, ha egy-két hétvégét külön töltötök – ez csak erősíti a kapcsolatotokat.

Rossz barátok.

Nemcsak a friss házasok kapnak új rokonokat, hanem a barátaik is. Nagyon gyakran a partner barátai nem fogadják el az új családot. Egy új házasságban úgy tűnhet, hogy a barátok túl sok helyet foglalnak el, ami rossz hatással van a partnerre.

Mit kell tenni?

Ne kritizáld a barátod személyiségét, aki kellemetlen a számodra – kritizáld helyette a cselekedeteit, ami zavar. Próbálj barátkozni, vagy legalább próbáld megváltoztatni a hozzáállásodat felé, ne feledd, hogy az első benyomás gyakran rossz lehet.

A háztartási feladatok egyenlőtlenül oszlanak el.

Annak ellenére, hogy a 21. században élnek, a nemek közötti munkamegosztás sztereotípiái még mindig számos családban léteznek. A nőnek nevelni kell a gyermeket és rendben kell tartani a házat, míg a férfinek meg kell keresni a kenyérre valót.

Mit kell tenni?

Házasság előtt beszéljétek meg a házimunka felosztásával kapcsolatos kérdéseket. Természetesen a műszaki dolgok fejlődése, mint például a mosogatógép, szárítógép és a sütő sok háztartási problémát képes megoldani.

Elkezdtél vitatkozni az apróságokon.

A pszichológusok azt állítják, hogy minden házasságban bekövetkezik a válság. Ezek akkor következnek be, amikor a partnerek elégedetlensége eléri a csúcspontot.

Mit kell tenni?

Ne próbáld meg megváltoztatni partnered, ezek a kísérletek csak még több problémát eredményeznek. Ehelyett, inkább hallgasd meg a véleményét. Sajnos az egymáshoz közel álló emberek egymást sokkal jobban megsértik, mint másokat, mindezt azért, mert jobban, ismerik egymás sebezhető pontjait.

Más nők nézegetése.

Vannak, akik azt állítják, hogy aggodalomra ad okot, ha a partner más nőket nézeget, ilyenkor persze a másik fél aggódni kezd, és biztosak benne, hogy a kapcsolat egy közelgő válságon fog átesni.

Mit kell tenni?

Ne titkold el előle mit érzel ezzel kapcsolatban, nyugodtan mond el neki. Talán tényleg nem gondolt semmi rosszra, és a probléma a saját önbizalmadban rejlik.