Hirdetés

Az emberek nagy része igyekszik elfogadni a világot úgy, ahogy van. Természetesen, számtalan kellemetlen és tisztességtelen dologgal is szembe kell néznünk életünk során. Vannak emberek, akik ezt nem akarják figyelembe venni, így újra és újra elkövetik ugyanazok a hibákat. Az élet azonban, megtanítja nekünk, hogy nem minden lehetséges, amit szeretnénk. Erre pedig előbb vagy utóbb, de mindannyian rá fogunk jönni.

A valóság lehet rendkívül kiábrándító is, így cikkünkben egyszerű igazságokról rántjuk le a leplet, amiket az emberek többsége elfelejt, pedig nagyon hasznosak lehetnek számukra.

Meg kell találnunk az élet értelmét.

Sajnos azt nem lehet tudni, hogy életünknek milyen különleges célja van vagy van-e egyáltalán. De vajon, mennyi értelme van pazarolni a drága időnket?

Az életben minden értelmetlennek tűnhet, ha nincs legalább egy olyan dolog, amit élvezünk. Igyekeznünk kell megtalálni azokat a dolgokat, amikben örömünket leljük és boldoggá tesznek minket, ugyanis csakis így élvezhetjük életünk minden egyes pillanatát.

Az embereket nem érdekli a problémánk.

Sok ember képtelen beszélni a saját problémájáról. Legyen az egy fájó hát, alacsony fizetés vagy párkapcsolati probléma, azt gondolják, hogy a többi embert bosszantja a nyavalygásuk.

Miért panaszkodunk? Segítségre van szükségünk vagy csak ki akarjuk beszélni a dolgainkat? Nekik ezek a kérdések eszükbe sem jutnak, hiszen azt hiszik, hogy senki nem tud segíteni rajtuk, így nincs értelme elmondani, hogy mi bántja őket.

Az élet egyre inkább unalmassá válik.

Az életben általában mindennap ugyanazt a rutint követjük. Egy idő után azonban, mindez unalmassá válik. Utazgathatunk, lovagolhatunk vagy nyelvet tanulhatunk, évről évre kevesebb lesz az a dolog, ami meg tud lepni minket.

Mindig lesz valaki okosabb, fiatalabb és vonzóbb, mint te.

Ezt sajnos, nagyon nehéz beismerni, de mindenképpen szükségeltetik ahhoz, hogy megbecsülhessük magunkat. Ha úgy gondolod, hogy különleges vagy, egyfajta illúzióban élsz.

Jó példa erre egy párkapcsolat, ahol a lány abban a hitben él, hogy a fiú képes a változásra, mert különleges és érte megteszi. Ez azonban, soha nem fog megtörténni. Vagy például, amikor valaki felmond a munkahelyén és reménykedik abban, hogy megakadályozzák a távozásban. A mindenki pótolható elvén, soha nem fogja visszahívni senki azért, mert ő tökéletesnek és pótolhatatlannak hiszi magát. Ezért, minél hamarabb rájössz, hogy az emberek többsége olyan, mint te, annál jobb lesz majd az életed.

Az ember mindig azt bántja, akit a legjobban szeret.

A szerelmesek pontosan ismerik a másik gyenge pontjait, ezért képesek szándékosan fájdalmat okozni egymásnak. Az benne a legnehezebb, hogy tőlük soha nem számítunk erre. Ennek elkerülése érdekében egy kicsit lejjebb kell adnunk az elvárásainkból. Minden ember követ el hibákat, mindenkinek megvannak a saját vágyai, amelyek nem feltétlenül ugyanazok, mint a tiéd.

Az emberek kihasználnak, mert nem tiszteled magad kellőképpen.

Ha nem értékeled magad eléggé, akkor mások könnyen rád erőszakolják a döntéseiket, mintha azok a tieid lennének. Csakis addig használnak téged, amíg hasznuk van belőled, később pedig eldobnak, mint egy használt papírzsebkendőt. Minden embernek törődnie kell magával és szeretnie kell magát, mert, ha képtelenek vagyunk értékelni önmagunkat, könnyedén mások játékszerévé válhatunk.

Romlik az egészségünk

Nyilvánvaló, hogy harminc vagy negyven évesen nem fogjuk úgy érezni magunkat, mint húsz évesen. Minél hamarabb elismerjük ezt, annál jobban érezhetjük magunkat a jövőben.

A rossz szokások elősegíthetik a betegségek megjelenését. Oda kell figyelnünk az étrendünkre, a mozgásra vagy a pihenésre. Nem kezelhetjük úgy magunkat, mintha örökké élnénk.

Ha megöregszel, egyedül maradsz.

Az idős kor fizikai és mentális változásokkal is jár. Gyermekeink, sőt, unokáink sem menthetnek meg minket a magánytól, hiszen idős korunk nagy részét egyedül töltjük.

Az öregkor azonban, nem olyan ijesztő. Manapság már számtalan lehetőség van arra, hogy ne legyünk mindig egyedül. Új hobbi, idősek klubja, egy munka, amiben jók vagyunk. Valójában, csakis tőlünk függ, hogyan kezeljük az öregedést és alkalmazkodunk-e a megváltozott körülményekhez.

Mindig megvan az esélye annak, hogy a szerelmünk elhagy minket.

Az örök szerelem és a hűség ígérete nem minden esetben jelent biztosítékot. Az emberek érzelmei változnak, a szerelem elmúlik. Az pedig rendkívül nehéz feladat, ha rájövünk, hogy, mindent a nulláról kell kezdenünk. Ebben az esetben pedig, teljesen mindegy, hogy éppen hány évesek vagyunk.

A kapcsolatokban gyakran előfordul, hogy az egyik fél szeret, a másik pedig már nem vagy nem mutatja ki.

Ha úgy érzed, hogy te többet raksz bele a kapcsolatodba, mint a párod, akkor az valószínűleg úgyis van. Az is lehet, hogy partnered nem mutatja ki, hogy mennyire szeret, de a megszokás gondolata is felmerülhet benned, méghozzá jogosan. Az első esetben meg lehet beszélni a dolgokat és változtatni rajtuk, a másikban azonban, azt kell eldöntenünk, hogy szükségünk van-e egy ilyen kapcsolatra vagy sem.

A kapcsolaton dolgozni szinte mindig értelmetlen.

Sok ember úgy értelmezi a kapcsolat fogalmát, hogy meg kell változtatnia a másik felet vagy ultimátumot kell adnia és harcolni kell a saját érdekeiért. Ezek a tevékenységek azonban, több kárt csinálnak, mint hasznot. A pszichológusok azt tanácsolják, hogy ahelyett, hogy valamire rá akarod venni a partnered, inkább add meg neki, amit akar. Tehát, nem a kapcsolaton, hanem saját magadon kell dolgoznod. Ez pedig a párodra is igaz.