Hirdetés

A legtöbb filmben van baki, ez szinte elkerülhetetlen. Mindenre nem tudnak odafigyelni a producerek se, de vannak olyan rajongók, akik egyből kiszúrják, sőt vannak olyanok is, akik erre vannak ráállva. Mi imádjuk ezeket a hibákat és nem igazán változtatnak azon, hogy szeretjük a filmet továbbra is vagy sem. Azonban nemcsak bakik vannak a filmekbe, hanem olyan apró részletek, amik visszautalhatnak valamire, de van olyan is, amikor épp valaki iránt érzett tiszteletből rakják bele.

  1. Az 1989-es Batman egyik jelenetében Joker, azaz Jack Nicholson felhívja a figyelmet egy képre. Pontosan ugyanez a kép lóg a 2019-es verzióban. A kép egyébként inspirálta Tarantinot.

2. A Joker film végén a mentő hátulja egyébként hasonlít Joker jellegzetes mosolyára.

3. A Paraziták című filmben van egy jelenet, ahol épp esznek. Érdekes látni a székek számát, mivel ez azt jelzi, hogy mennyien is élnek a házban.

4. Brad Pitt a Volt egyszer egy Hollywood filmben éppen vezet, azonban a kilométer óra nem mozdul el. Ezeket a jeleneteket általában úgy veszik fel, hogy egy speciális teherautó platformon van az autó, és maga az autó az egy helyben áll.

5. A WALL-E nyitójelenetében látni, hogy mekkora szemétkupacok vannak. Mivel az emberiség későn kezdett el a környezetvédelemmel foglalkozni, így jól látni, hogy a szélerőműveket is a szemétkupacokra építették meg.

6. A Harry Potter és a titkok kamrája részben látni egy jelenetben, hogy Harry a gyertyafény mellett ír. A következőben viszont fakó minden, azonban Harry színes.

7. Egy zseniális elme örök ragyogása című filmben Joel azt állítja, hogy nem nézhet idegen szemébe. Amikor találkozik Clementine-nel, miután kitörölték az agyából az összes emléket, a szemébe néz, ami azt jelenti, hogy nem tűnt el az összes emléke.

8. Mad Max- A harag útja

A filmben Furiosa teherautót vezet, ahol az ajtóra van felfestve egy kéz. Valószínű, ha nem veszti el a karját, így nézne ki – utal erre a film.

9. Az amerikai szépség című film főszereplője utálja a munkáját és ezt a producerek több jelenetben próbálják is hangsúlyozni. Az egyik ilyen részben látjuk a monitor visszatükröződését, melyben olyan érzést kelt bennünk, mintha a munka rabja lenne, és be lenne börtönözve.

10. A verdákban a felhők gumiabroncs mintájúak.

11. A reszkessetek betörők! egyik jelenetében Harry nyakkendőjén egy fegyver alakú klipsz van.