Hirdetés

Tény és való, hogy a Trónok Harca sorozat sajnos véget ért, de ne felejtsük el, hogy mennyi izgalmas pillanatot köszönhetünk neki. Bizony akadtak olyan kulcsfontosságú jelenetek, melyekre nem tudtunk maximálisan figyelni, mert annyi minden történt közben. Számos érdekességet nem vettünk észre az epizódok nézése közben, de semmi baj, ugyanis ma elhoztunk nektek néhány nagyon elgondolkodtató és fontos információt a sorozattal kapcsolatban, amire csak annyit fogtok tudni mondani, hogy ez bizony a sors fintora.

1, Melisandre a harmadik olyan karakter volt, aki természetes halállal hunyt el.

A Trónok Harca sorozat híres a kegyetlenségeiről és a benne szereplők mind, szörnyű körülmények között vesztették életüket. Pontosan emiatt nehéz elhinni, hogy Melisandre, a vörös asszony, aki annyi ártatlan emberi életet feláldozott a harmadik olyan karakter volt, aki természetes úton hunyt el. Rajta kívül csak Lord Riverran Hoster Tully és Eamon Targaryen mester kapta meg ezt a tiszteletet.

2, Azzal a tőrrel mentette meg Arya Bran életét, amivel az első évadban végezni akartak vele.

Annak a valyriai acél tőrnek, amivel Arya leszúrta az Éjkirályt, nagyon érdekes története van. Jamie és Cersei viszonya kiderült ezért el akarták tenni láb alól, lefizettek egy embert és adtak neki egy fegyvert, hogy végezzen Brannel. A tőr valójában Petyr Baelish-ez tartozott, ám ő elhitette Catelyn Stark-kal, hogy a kés valójában Tyrion Lannisteré, és ő akart végezni fiával. Sok év után a tőr visszakerül jogos tulajdonosához, aki végül Brannek adja azt. Bran úgy dönt nem kell neki és Arya kapja meg, amivel végül meg is menti őt.

3, Daeneryset a Tarly ház valyriai acél kardjával mentik meg.

A 7. évadban Dany felajánlja Sam apjának és testvérének, hogy hajtsanak térdet, de ők nem akarnak ezért Dany elevenen elégeti őket. A család már évek óta őrzött egy valyriai acél kardot, amit Sam-nek akartak adni, ám ő nem volt katonának való. Sam dühében ellopja a kardot atyjától, mert gorombán bánik vele és Szegfűvel, majd a hosszú éjszaka csatáján Jorah Mormont-nak adja, amivel végül meg is védi Dany életét. (Ilyen a sors fintora)

4, Tyrion és Bronn ugyanazt a számszeríjat használták.

Qyburn egy számszeríjat ad Bronnak, hogy tegye el láb alól a Lannister fivéreket, ha túlélik a hosszú éjszakát. Megint csak a sors fintora az, hogy azt az íjat adja neki, amivel Tyrion lelőtte a saját apját.

5, Jon azon a sárkányon ült, aki apja tiszteletére kapta nevét.

Daenerys, annak a három férfinak a tiszteletére nevezte el sárkányait, akik a legfontosabbak voltak neki. Így kapták a Drogon, Rhaegal és Viserion nevet, Khal Drogo, Rhaegar Targaryen és Viserys Targaryen után. Az utolsó évadban kiderült, hogy Jon valódi apja Rhaegar, és ő azon a sárkányon utazott, amit róla neveztek el.

6, Tyrion folyamatosan Pentosba kínált menedéket.

A 4. évadban Tyrion felajánlotta szeretőjének, Shay-nak, hogy menjen Pentosba, ám a lány elutasította és történetük szomorú véget ért. A 8. évadban pontosan ugyanezt tette csak Jaime-vel és Cersei-el. Előkészített számukra egy hajót, majd mondta nekik, hogy menjenek Pentosba és kezdjenek új életet. Ezen kívül Tyrion lerótta adósságát Jamie-nek, mert egyszer ő is kiszabadította a börtönből.

7, Hasonló koronák.

Az utolsó évadban Sansa lesz Deres úrnője, aki majdnem ugyanolyan koronát visel, mint amilyet Cersei fején láttunk. Véletlen egybeesés lenne?

8, Cersei jóslata beteljesült.

Egy jósnő megjósolta Cerseinek, amikor kislány volt, hogy mi lesz vele a jövőben. Elmondta, hogy hozzámegy egy királyhoz, de egy fiatalabb és gyönyörűbb királynő a vetélytársa lesz. Három aranyhajú gyermeket hoz majd világra, de mindegyik meghal. Azt is mondta, hogy egy fiatalabb testvére keze által fog elhunyni. Sokan Tyrionra tippeltek elsőként, de Jamie is fiatalabb tőle néhány perccel. És valóban úgy lett, ahogy a jóslat mondta, karjai közé zárta, és beterítette a törmelék.

9, Daenerys látomása.

A második évadban Dany berohan a Halhatatlanok Házába, hogy megmentse a sárkányait. Ekkor több látomása is lesz, az egyik pedig a vas trónról szól. Akkor belép a hóval, vagy hamuval borított trónterembe, megpillantja a vastrónt, de nincs ideje megérinteni. A 8. évad végén viszont láthatjuk, hogy látomása valóra vált és végül hozzáérhetett a trónhoz.

10, Az utolsó két évad forgatókönyvírói.

A hosszú éjszaka után, mindenki ünnepel, Tormund átöleli Jon-t és a háttérben lehet látni két vadat és Ser Davost. Nos, kiderült, hogy az a két vad nem más, mint Dan Weiss és David Benioff.

11, Bran királyságának szimbóluma a háromszemű holló.

Brienne páncélján láthatjuk a király új szimbólumát a három szemű hollót, mivel Bran maga a háromszemű holló.