Hirdetés

Amikor bemész egy utazási irodába, ott több különböző helyet is bemutatnak neked. Képek alapján döntjük el, hogy szeretnénk e oda utazni. Ám ne felejtsük el, hogy a képek nem adják vissza az igazságot. Valójában az igazán híres helyeken mindig nagy tömeg van és nagyon drága minden.De mi most mutatunk neked olyan alternatívákat, hogy hova érdemes utazni ha hasonló látványra vágyunk, mint a kiszemelt hely.

1. Versailles, Franciaország / Herrenchiemsee, Németország

A paloták a hozzá nem értőknek nagyjából egyformáknak tűnnek. Pedig azért nem egészen így van. Bár tény, hogy létezik két egyforma. Mivel a bajor király a francia Louis XIV király iránt érzett tiszteletből elkészítette a Németeknél is a Francia palota mását. A Versailles palota belépője akár 18 dollár is lehet, míg a Herrenchiemseei palotába csak 8

dollár.

 

2. Amszterdam, Hollandia / Hamburg, Németország

A turisták kedvelt úti célja a Holland város. Ám azt már kevesebben tudják, hogy a festői házak és a csatornák miatt nem kell ellátogatni a tömegvárosba. Hisz Németországban is van egy hely ami nagyon hasonlít mind épületeiben, mind enteriőrében.   

3. Capri, Olaszország / Aeoli-szigetek, Olaszország

Mindenki aki kedveli Olaszországot és hallott már Capri-ról. Ám a turisták által oly annyira kedvelt helyen nagyon drágák a szállások és a tömeg is hatalmas az év minden időszakában. Ám innen nem messze, létezik az Aeoli-szigetek. Hasonlóan festői környezet, nyugodt csendes környék, tiszta strandok és jóval olcsóbb szállások. 

4. Geirangerfjord, Norvégia / Koenigssee, Németország

A norvégiai festői környezet nem mindenki számára könnyen megfizethető. De ettől még nem kell  lemondanunk róla. Hisz a németországi Königssee- tó is hasonló gyönyörű táj, és magas hegyek között húzódik. Az ide tervezett utazás jóval olcsóbb, és nem is bonyolult.

5. Stonehenge, Egyesült Királyság / Manpupuner, Oroszország

A Stonehenge rengeteg ember vonz évente. Ám azt kevesen tudják, hogy Oroszországban létezik egy hasonlóan káprázatos sziklacsoport. A megközelítése közel sem olyan egyszerű de megéri a fáradalmat.  

6. Bordeaux-i szőlőültetvények, Franciaország / Kakheti, Grúzia szőlőültetvényei

Aki a bort szereit az rossz ember nem lehet. De ha nem szeretnél egy vagyont fizetni egy ilyen élményért, akkor inkább ajánljuk a Grúzia szőlőültetvényei által kínált bórtúrák egyikét. Amely személyenként nem kerül többe mint 28 euró. Míg ugyan ezért Franciaországba akár 150 eurót is elkérhetnek.  

7. Cheops-i piramis, Egyiptom / Meroe, Szudán

Míg az egyiptomi piramisokat csak zsúfolt turista járatokkal lehet megközelíteni, addig Szudánban nyugodt csendes környezetben nézhetjük meg a híres temetkezési, és piramisokkal teli sivatagi részt.

8. Colosseum, Olaszország / El Jem amfiteátrum, Tunézia

A Colosseum csodálatos, ezért elhisszük, hogy sok ember vágyik a látványára. De azt már kevesebben akarják látni, hogy a hatalmas tömeg áll mindenhol kígyózó sorokban. A belépők árától meg a hátunkon feláll a szőr. De ezek gondolata ne riasszon el minket. Tunézia rejtegeti számunkra a El Jem amfiteátrum néven ismert, jó állapotban lévő “Colosseumot”. Nem utolsó sorban a belépő sem olyan horribilis, mint Olaszországban. 

9.  Phuket, Thaiföld / Fukuok, Vietnam

Aki egyszer volt Thaiföldön az nagy valószínűséggel vissza fog térni oda. De a turisták már oly annyira ellepték ezt a helyet is, hogy nem nagyon találni nyugodt részeket. De it van nekünk a Vietnamba található Fukuok. Kevés a turista, és a szállodák is jó áron vannak. Ráadásul az itt élők is barátságosak. 

10. Velencei csatorna, Olaszország / csatornák Colmar, Franciaország

Sokan álmodoznak a Velence festői csatornáinak a látogatásáról. De ha el is jutunk gyorsan lelomboz minket a látvány, hogy turisták tömkelege van mindenütt, és a gondolákat sem egyszerű megközelíteni. Ha sikerül akkor egy nagyobb összeg kerül ki a zsebünkből, hogy beülhessünk egybe. Ezért nézzük csak meg közelebbről   Colmar városát, mely Franciaország északkeleti részében található. Itt van egy “Little Venice” nevű kerület, amely olyan, mint az eredeti csak kevesebb lesz a turista.