Minden ember életében előfordulhat, hogy maga alá kerül, sőt, akár depresszióba is eshet. Ha valaha érezted már így magad, akkor érdemes elolvasnod cikkünket.

A depresszió napjainkban sajnos már nagyon gyakori jelenség. A legnagyobb probléma pedig az, hogy nemcsak lelkileg, fizikailag is megviseli az embert. Azt érezzük, hogy valami húz lefelé és a kiutat ebből nem találjuk. De, hogyan tarthatjuk fenn életünket akkor, ha depresszióba esünk?

Ugyanakkor éppen a depresszió az, ami megtanít minket arra, hogy értékeljük az életet és számtalan olyan dolog van, ami boldoggá tesz és ami miatt nagyon is érdemes élnünk. Ezek a dolgok viszont, nem jönnek maguktól, meg kell keresnünk őket, majd küzdenünk kell azért, hogy fenn is tartsuk a boldogságot.

A depressziót kordában lehet tartani, de csak akkor, ha te is így akarod. Nap, mint nap új dolgokat kell felfedezni, amik miatt a boldogság fenntartásának módjait meg kell keresned.

El kell fogadnod és élvezned kell m inden egyes pillanatot, amikor boldognak érzed magad.

Életünkben rengeteg a stressz és a szomorúság és sajnos keressük is ezeket. Miért gondoljuk azt, hogy nem érdemeljük meg, hogy boldogok legyünk? Egyszerűen nem akarjuk elhinni, amikor a boldogság ránk talált, szinte tagadjuk annak létezését. Tudnod kell, hogy megérdemled a boldogságot. Ehhez azonban, fel kell ismerned azt és igyekezned kell még több boldog pillanatot szerezz magadnak.

Éld meg a pillanatokat!

Rohanó világunkban folyamatosan keressük az újat. A reggeli kávédat is csak felhörpinted, majd rohansz tovább. Ehelyett ülj be egy kávézóba, nézz körül, beszélgess emberekkel, éld meg a pillanatot! Néha neked is szükséged van arra, hogy lelassíts. Hidd el, nem kell állandóan rohannod. Főleg azért nem, mert nem mindig éri meg.

Fogadd el a terápiát!

A terápia nemcsak azoknak az embereknek fontos, akik súlyos depressziótól szenvednek. Te is nyugodtan igénybe veheted, ugyanis nem kell szégyellned, hogy segítségre van szükséged. Legyen szó kis vagy dologról, nem számít, a terápia segít rajtad.

Ne hasonlítsd össze magad másokkal!

A depressziós emberek általában félénkek, egyáltalán nem magabiztosak és ami a legrosszabb, állandóan másokhoz hasonlítják magukat. Ne azt nézd, hogy ki mit csinál máshogy, mint te vagy ki mennyire boldog. Az összehasonlítás ugyan belénk van kódolva, ám semmi másra nem jó, minthogy az idődet pazarolod. Egyedi és különleges vagy, fogadd el végre!

A közösségi médiában eltöltött időt is korlátoznod kell.

Napjainkban már szinte mindenkinek van közösségi oldala, amelyen naponta akár több órát is képesek vagyunk eltölteni. Ha nem akarsz újra depressziós lenni, akkor a közösségi média használatával is óvatosnak kell lenned. A neked ártó embereket ki kell iktatnod az életedből. Azonnal érezni fogod a különbséget.

Fektess be magadba!

Gratuláltál már valaha magadnak? Például azért, mert új munkát kaptál vagy tanulmányi eredményeidért? Nem? Akkor most jól figyelj! El kell ismerned saját magad ahhoz, hogy boldog lehess.

Olvass önsegítő könyveket!

Bármennyire is úgy gondolod, az önsegítő könyvek olvasásában nincs semmi ciki vagy szégyellni való. Megismerheted mások érzéseit és tapasztalatait a témában. Emberek elmondják, hogyan élték túl életük legrosszabb szakaszát és azt is metanulhatod, hogyan építs be az életedbe olyan szokásokat, amik által boldog és jobb ember leszel.

Válaszd az egészséges étkezést!

Természetesen nem kell lemondanod mindenről, de testi és mentális egészséged megőrzése érdekében a cukros ételekkel, italokkal, a kész élelmiszerekkel jobb, ha felhagysz, ugyanis ezek mind-mind hangulatromlást okozhatnak. Válassz inkább vitamindús ételeket és mozogj mindennap legalább harminc percet.

Minden időbe telik, ezt ne feledd!

Nem versenyzel senkivel, így arra sincs szükség, hogy valakit utolérj. A nagy dolgokhoz mindig idő kell. Semmi nem megy egyik napról a másikra. Sok türelemre van szükséged és csökkentened kell a stresszt és a depressziós gondolatokat. El fogod érni a célod, de nem azonnal. Légy türelmes!

Nem hiheted azt, hogy nem leszel és nem is lehetsz boldog.

Amikor úgy érzed, nem fogod túlélni, már nincs tovább, eluralkodott rajtad a pánik, akkor sem szabad azt hinned, hogy nem lehetsz boldog. Igenis lehetsz! Te magad irányítod az életed, senki más. Természetesen erre is rá kell eszmélned, mert egy depressziós ember nem így gondolja. A depresszió és a negatív gondolatok nem győzedelmeskedhetnek feletted. Hinned kell, hogy boldog leszel, különben minden felesleges.