Hirdetés

Minden ember követ el hibát, sőt mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, amivel tisztában vagyunk, mégsem tudunk kezdeni vele semmit. Nagyon szép és boldog lenne az életünk, ha csak jó tulajdonságokkal rendelkeznénk, de sajnos nincs így. Összeszedtünk néhány rossz emberi tulajdonságot, aminek mellőzésére megpróbálunk néhány megoldást elétek tárni.

Füllentés.

Mindenki szeretne jó benyomást kelteni, ám ez nem mindig úgy sikerül, ahogy szeretnénk.  A legtöbb ember füllentéssel próbálja meg elérni céljait, de természetesen minden kisebb-nagyobb hazugságra fény derül, ebben az esetben pedig már nem leszünk hitelesek, aztán majd csak évek múlva jövünk rá, milyen nagy butaság volt hazudni.

Amikor másokat hibáztatsz.

Természetesen az sokkal egyszerűbb, ha nem magadban keresed a problémát, hanem másokra hárítod át a felelősséget. Ez is csak időhúzás, és semmi sem oldódik meg vele, ahelyett, hogy sajnáltatnád magad, és bűnbakokat keresnél, nézz körbe a saját házad táján.

Érzelmeink elrejtése.

Az emberek nem mindig merik megmutatni a valós érzelmeiket, mert félnek, nem lelnek viszonzásra. Ám csak akkor döbbenünk rá, hogy jobb lett volna őszintének lenni, mikor már túl késő és semmit sem tehetsz azért, hogy ezt visszacsináld.

Túl kései felismerés.

Az emberek foggal körömmel tudnak olyan dolgokhoz ragaszkodni, amihez egyáltalán nem kellene. Ez az állapot képes eluralkodni felettünk, és már csak akkor kapunk észbe, mikor már ég a ház.

Örökös panaszkodás.

A legtöbb ember megállás nélkül csak panaszkodik, mert semmivel sincs megelégedve, amit az élettől kap. Ám az örökös panaszkodás teljesen leszívja annak az embernek az energiáit, aki épp hallgat téged. Ez hosszútávon nem jó, hiszen mindenki el fog tőled távolodni, és végleg egyedül maradsz.

Pénzszórás.

Az emberek hajlamosak több pénzt elkölteni, mint amennyit megengedhetnénk magunknak, ez azt fogja eredményezni, hogy egy adósságspirálba kerülnek. Ahelyett, hogy két kézzel szórnád a pénzt, inkább kezd el gyűjtögetni, mivel nem tudhatod mikor lesz egy nagyobb összegre szükséged.

Makacsság.

Egyes emberek képtelenek elfogadni más emberek véleményét, mivel úgy gondolják, hogy ők mindent tudnak, nincs mások segítségére szüksége. Pedig ez nem így van. Ha mindenbe fejestül ugrasz bele, nagy hibákat is elkövethetsz, amiket már nem biztos, hogy vissza tudsz fordítani. Célszerűbb lenne mások véleményét is meghallgatni, illetve megfogadni.

Maximalizmus.

Mind szeretnék tökéletes dolgokat létrehozni, megalkotni, ám nem szabad, hogy a maximalista mivoltunk teljesen rányomja a bélyeget az életünkre. Tisztában kell lennünk a saját határainkkal, hogy mire vagyunk képesek. Ha mi nem is vesszük észre, adjunk külső emberek szavára.

Halogatás.

Az ember, bármennyi idős, mindig halogatja a dolgait, és a legutolsó pillanatban csinálja meg a kötelességeit. Gyakran csak annyit mondunk magunknak, hogy: “Majd ráér.” Ám észre sem vesszük és elszaladtak mellettünk az évek, úgy, hogy teljesen felesleges dolgokba fektettünk energiát. Ilyenkor már túl késő változtatni a helyzeten, mert tehetetlenek vagyunk.

Áldozathozatal.

Vannak emberek, akik nagyon jóhiszeműek és mindenre képesek a szeretteikért, és a barátaikért. Ám ez nagyon nagy baj, hiszen a legtöbb ember nagyon kapzsi és önző, akik kihasználhatják a jószívűséged, sőt később el is várják, hogy te legyél, aki áldozatot hoz. Jobb lenne megtalálni az aranyközéputat ebben a helyzetben.

BÓNUSZ: Jobban teszed, ha megbecsülöd azt, amit az élet neked adott.