Hirdetés

Vannak, akik pihenni és csak szimplán napozni mennek le a strandra, de vannak olyanok, akik szerint ez is egy újabb lehetőség…valami izgalmasra. Mind tudjuk, hogy mi a banánozás, siklóernyő stb. Ezek közül némelyik kifejezetten veszélyes is lehet.

Megmutatjuk nektek mire érdemes odafigyelni, ha nem akarjuk tönkretenni a nyaralásunkat egy ostoba sérülés miatt.

Banán

A legnagyobb veszélye ennek az, hogy amikor felborul akkor a kezünkkel vagy a lábunkkal megütjük a mellettünk ülőt. A lényeg, hogy ha a banán borul, akkor el kell engedni. Nem szabad görcsösen kapaszkodni mert akkor biztosan megrúgjuk egymást. Olyanra üljünk fel, amin lehetőleg nem egymás nyakában vagyunk, hanem van egy kis tér is.

Fánk

A fánkot több országban betiltották. Nagyon magasra felrepül a hullámokkal és keményen ér újra a vízre. A sérülések nagy részét az okozza, hogy az emberek kiesnek belőle és ez nagy sebességnél komoly gond lehet.

Parasailing

A siklóernyő a nyári vakáció egyik legnépszerűbb adrenalinlökete. Az ember egy hajóhoz kötött ejtőernyővel emelkedik a levegőbe. A gond legtöbbször az erős szél. Az teljesen tönkreteheti az élményt. Csak akkor menjünk ilyet elfoglaltságra, ha tökéletes az idő.

Tevegelés

A teve rúg, harap és köp. Ezt mindenki tudja. Amire figyeljünk az az, hogy nagyon sokan megpróbálnak azzal becsapni, hogy felengednek a teve hátára… viszont ha le akarunk szállni, akkor kemény összegeket kérnek el.

Gömb

Bár a gömbök ütéscsillapító kialakítása ellenére elég komoly sérüléseket lehet szerezni. Azért ha egy hegyről legurítjuk, elérheti a 60 km/h-s sebességet, melynek irányát nem lehet megváltoztatni. Az Egyesült Államokban már tervezik betiltani. Egyes országok már meg is tették.

Jet ski

Fantasztikus szórakozás a Jet Ski vezetése. Arra viszont figyeljünk, hogy egy nagyobb hullám hatalmasat lökhet rajta. Könnyen elveszthetjük az uralmunkat a jármű felett. Legyen rajtunk védőfelszerelés és neoprén ruha. A sisak is erősen javasolt kiegészítő. Egy rossz ugratásnál könnyedén beverhetjük a fejünket.

Búvárkodás cápákkal

Alapvetően itt nem a cápáktól kell félni. 🙂 Na persze az állatokat vérrel és hússal csalják oda, amitől az megvadulhat, de ezek a ketrecek meglehetősen biztonságosak. Ami viszont gond lehet az a magából a búvárkodásból fakad. A nyomás a víz alatt okozhat kellemetlen perceket. Előtte azért kérjük ki egy orvos, vagy hozzáértő véleményét, hogy egyáltalán alkalmasak vagyunk-e a búvárkodásra.

Ráják

Korábban tiltották, hogy az emberek a rájákkal úszkáljanak. Egyik megráz, másik megszúr a mérgező tüskéivel… Legyen mindig felügyelet mellettünk!

Katapult

A vízi katapult gyártója szerint, ha szabályszerűen üzemeltetjük, akkor a sérülés kockázata nulla. Érdemes azonban megjegyezni, hogy minél nagyobb a súlyunk, annál nagyobb az ugrás is. Rossz belegondolni, hogy abból a magasságból egy hasas vízbeérkezés mennyire kellemetlen lehet…

Felfújható trambulinok

A gyerekek imádják, de azért érdemes pár dologra odafigyelni. Van egy felelős személy, akinek ott kell lennie és felügyelnie a gyerekekre. Ha túl sok gyerek van már benne, akkor inkább várjunk egy kicsit. Időjárási viszonyok is kellemetlenül érinthetnek.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!