Hirdetés

A pszichológusok azt állítják, ha az unalom az életedbe férkőzik, a környezetedben élő emberekkel megromlik a viszonyod, már nem mutatsz érdeklődést se a munka, se a munkatársak, se a barátok iránt, ilyenkor az ok nem a külső körülményekben rejtőzik, hanem benned. Azonban a legtöbb ember nem vallja be magának, hogy tényleg unalmassá vált. Természetesen minden ember többé-kevésbé unalmas. De vannak olyanok, akik már túlzásba viszik a dolgokat és mindegyikük több közös tulajdonsággal rendelkezik, amiről most ebben a cikkben mesélünk is.

Hanyagold a telefonodat.

Az amerikaiak 89% -a figyelmen kívül hagyja a telefonját, ha valakivel beszélget. A legtöbb ember, aki beszélgetés közben telefonozik, unalmasnak tartja beszélgetőpartnerét.

Hagyd a telefonod, emlékezz az életre. Hidd el a Facebook remekül lesz majd nélküled is.

Ne csak magadról beszélj.

Azok a személyek, akik csak magukról beszélnek, a legszörnyűbb beszélgető partnerek. Természetesen mindenki el akarja újságolni, ha boldog, vagy ha szomorú. De sokan ezt csinálják, nem figyelnek azokra akikkel kommunikálnak, nem érdekli őket olyan téma, ami nem érinti őket személyesen.

Próbálj bevezetni egy szabályt azzal, akivel beszélsz, legyen öt perc a panaszkodásra, a maradék meg más témák kivesézésére.

Ne legyél szűk látókörű.

A mai világban könnyű cinikusnak lenni és kiábrándulni az emberekből. Sokan elfelejtik milyen érzés meglepni valakit, új dolgokat kipróbálni, valamint tágítani a látóköröd. Az unalmas embereket nehéz megkedvelni.

Az unalom elleni küzdelem érdekében a pszichológusok azt javasolják, hogy kezdj el valamit tanulni, idegenekkel kommunikálni, vagy nap mint nap újra felfedezni a világot. A tanulási képesség értékes ajándék, és nem szabad megfeledkezni róla.

Érd el az álmaidat.

Az unalmas emberek önelégültek és nem akarnak kockáztatni, még akkor sem, ha tudják, hogy ez a kockázat indokolt. Valójában a komfortzóna elhagyásának elutasítása, a jövőtől való félelem mellékterméke és a jövőre vonatkozó bizonytalansága. Ez a félelem megakadályozza, hogy kiszálljanak a megszokott dolgokból és megsemmisítse a saját maga által épített falakat.

De, talán ezek mögött a falak mögött egy gyönyörű hercegnő várja, hogy felfedezd. Mindenesetre ne irtsd ki az élethez való érdeklődésed, ugyanis ellenkező esetben ez az unalom fő jele.

Ne hagyd, hogy lenézzenek, mert okos vagy.

A könyvek új világokat nyitnak meg előttünk. Minél többet olvasunk, annál többet tudunk beszélni. Az unalmas emberek nem tanulnak új dolgokat, fantáziájuk gyenge, és a beszélgető témáik is mindig ugyanazok.

Ha úgy döntesz, hogy felveszed a harcot az unalommal, olvasd el az alábbi egyszerű tippeket: olvass el 14 könyvet, legyen benne klasszikus irodalom, ami mindenki által ismert, majd válassz valamilyen izgalmas regényt. Ezek biztosan tágítani fogják a látóköröd illetve új ismeretekre is szert tehetsz.

Ne akarj megfelelni másoknak.

Mi különbözteti meg a karizmatikus embereket a unalmasoktól? A legjelentősebb különbség a természetesség. Az unalmas emberek túlságosan aggódnak amiatt, hogy milyen benyomást keltenek másokban, gyakran az egyik végletből a másikba rohannak. Az első lépés az, hogy nyiss mások felé, és beszélgetés során ne csak magadról, hanem a beszélgetőpartnerről is beszéljetek.

A boldog és magabiztos embereket nem érdekli, hogy jók e mások számára. A legfontosabb náluk a természetesség, hogy nem félnek nevetségesnek tűnni. A humor felolvaszthatja még a legjegesebb szívet is, és érdekesebbé teszi a kommunikációt.

Ne használ sablonszövegeket.

Az unalmas emberek unalmas beszélgetéseket vezényelnek. Mindezt sablonszövegek és ismétlődő szkriptek miatt. Ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, és ugyanazokat a válaszokat adják. Egy ilyen beszélgetésben nincs semmi személyes.

Kezdj el olyan kérdéseket feltenni, amik valóban fontosak a tárgyalópartnernek, és segítenek neki megnyílni. Hanyagold a szokásos “Hogyan vagy?” kérdéseket.

Ne beszélj túl sokat, túl lassan.

Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek, akik nagyon hosszú ideig mesélik a történeteket, unalmasak. Ne feledkezz meg azokról a hosszú előadásokról se, amin a tanár órákig beszélt ugyanarról a témáról, úgy, hogy a tanulók fele már rég megértette.

Célszerű a leglényegesebb információkat elmondani, és kerülni a rizsázós részeket. A túl sok és lassú beszédtől a másik fél unatkozni kezd és valami mást fog csinálni, míg te mesélsz.

Ne félj a jövőtől.

Az unalmas emberek egyszerűen nem akarnak a jövőről álmodni és terveket készíteni. Az érdekes beszélgetőpartner egyik fő tulajdonsága, hogy széles körben és szabadon gondolkodik.

Ha nem tervezel, nincsenek céljaid, akkor egyszerűen nem tudod megvalósítani az álmaidat. Képzeld el az életedet, ahogy szeretnéd élni, és bátran tegyél ennek érdekében.

Ne törekedj a tökéletességre.

Azok, akik nem akarnak kikerülni a komfortzónájukból, kétségbeesetten igyekeznek tökéletesíteni mindazt, ami körülveszi őket. Rituálékat követnek, amiket ők találtak ki, hogy meggyőződjenek arról, hogy a körülöttük lévő tényezők helyesek és kiszámíthatók.

Lazíts, és hagyd egy kis spontaneitást az életedbe. Nincs ütemterv, és az események sem a tervek szerint alakulnak.