Hirdetés

Egy nap nem sok idő. Pontosabban 24 óra alatt nem lehet megváltani a világot. De a természet képes ennyi idő alatt, azt amit az ember felépített, megsemmisíteni.Ez a 10 kép is bizonyíték erre. Hires természeti csapások előtt és utáni képek.

1. 1980-as vulkánkitörés Mount St. Helens

 Május 18-án Washingtonban kitört a vulkán. A hatalmas tűzhányó több kilométeres magasságú hamuoszlopot lövellt ki. A láva folyam földcsuszamlásokat okozott, és megsemmisítette a környezetét.

2. Csernobil, Szovjetunió

1986-ban volt a robbanás az atomerőműben. Egy szempillantás alatt kilakoltatták a népességet. Az állampolgároknak el kellet hagyni otthonaikat, mivel láthatatlan radioaktív sugárzás borította be környezetüket. 

3. Hőmérséklet különbség

Ha elhiszed ha nem a sivatagban is lehet hó. Egy januárban vastag hóréteg borította a Szaharát. A súlyos hőmérséklet változások még a legforróbb trópusokon is okozhatnak meglepetést. 

4. Szökőár Japánban

Mint azt már tudjuk a természet jóval az emberiség fölött áll.  A Csendes-óceán Honshu keleti partja mentén történt földrengés okozta a legerősebb szökőár hullámokat, amelyek magassága akár 40 méter magasak is voltak. A város még nem látott ekkora csapást.

5. A berlini fal leomlása

1961. augusztus 13-án szögesdróttal választották el Berlin keleti és nyugati felét. Ezt a szögesdrótot váltotta fel később a betonból épült fal. Létezésének szűk három évtizede alatt a fal az esetleges szökést szinte teljesen lehetetlenné tevő határzárrá alakult át. 1989. november 9-én a berlini fal leomlása után, Helmut Kohl előterjesztett egy tíz pontos programot a két Németország egyesítésére.

6. Harvey hurrikán

A Harvey névre hallgató trópusi ciklon 2017 augusztusában érte el a Texast, heves esőzések közepette. Nehéz elhinni, hogy az utána kép valós felvételeket mutat be, nem pedig  egy katasztrófafilm jeleneteit láthatjuk.

7. 1929-es tőzsdei összeomlás

Ez a nap hasonlítható a Fekete Péntekhez amik vannak a  kedvenc bevásárló központjainkban. De 1929-ben ez a “fekete” nap jelezte a Nagy Depresszió kezdetét. Vagyis a  globális válságot, amely tíz évig tartott az USA-ban.

8. A 2010-es Haiti földrengés

Haitin a legnagyobb földrengés 2010 januárjában élte át. Több mint 500 000 emberáldozatot követelt a pusztító természet. A földrengés rövid ideig tartott, de megmutatta hihetetlen erejét, és nem hagyott mást maga mögött csak káosz.

9. Egy földrengés az Indiai-óceánban

Ez a földrengés az Indiai-óceánt érintette, ami a világ eddigi legnagyobb szökőárját okozta. Indonézia, Srí Lanka, Dél-India és Thaiföld részeit is elborította a víz. A szökőár hullámai olyan erősek voltak, hogy a rezgések még a Dél-Afrikát is elérték.

10. Katrina hurrikán

Az Egyesült Államok egyik legkeserűbb hurrikánja New Orleanshoz kapcsolódik. A folyosók szó szerint elmosódtak, és a városok nagy része víz alatt maradt.