Aki utazott már repülőgépen, tudja, hogy milyen procedúrákon kell végigmenni, hogy a repülőgép fedélzetére eljuss. Több esetben órákat kell várni, mert egy adott járat, valamilyen külső ok miatt késik. Ez persze frusztrálja az utasokat, mert valaki időpontra menne egy másik városba, országba. Ám vannak a reptereknek titkaik, amiket nem osztanak meg az utasokkal. Mi viszont elhoztuk őket.

A személyzet miatt késik a repülő.

Ha valaki gyakran utazik repülővel, biztos megtapasztalta már, hogy a járatok kiszámíthatatlanok, mert mindig késnek. Ilyenkor persze a rossz időjárásra vagy üzemanyaghiányra fogják. De az igazság az, hogy legtöbb esetben a személyzet miatt történnek ezek a dolgok.

Égi viharok.

Nagy viharok kerekedhetnek az égen, mikor egy utasszállítógép közlekedik. A repülőgépek nem mindig rendelkeznek elegendő üzemanyaggal ahhoz, hogy kikerüljék ezeket a viharokat. Azonban sokszor a pilóták inkább bevállalják a turbulenciát és a viharokat azért, hogy az utazási idejük csökkenjen, ezáltal többet tudnak pihenni.

A rezgő dolgok aggodalmat keltenek.

Az egyik legjobb történet, amit hallottunk, arról szólt, hogy egy fiatal légiutas-kísérő hallotta, hogy az egyik utas táskájában rezeg valami, ezért megkérte, hogy mutassa meg. Kiderült, hogy egy női “játékszer”, ezután a légiutas-kísérő kivette az elemeket és visszaadta a tulajdonosának, akinek szeme sem rebbent.

Kevés fény.

A sötétebb fényeket valójában biztonsági elővigyázatosságként alkalmazzák. Ha a gép meghibásodik, akkor az egész gépen elmennek a fények, de mivel alapjáraton kevés fény van az utastérben az utasok szeme már hozzászokott a sötéthez, így nem pánikolnak be.

A telefon nem okoz kárt a gépben.

Sok légitársaság még mindig nem engedélyezi a telefonok használatát a repülőgépeken. De bebizonyosodott, hogy valójában nem árnyékolja le az egész elektronikai rendszert. Hogy miért tartják fent még mindig ezt a mítoszt? Nos, még mindig vannak elektronikai problémák. Annak ellenére, hogy a küldő jelek nem fogják megzavarni a rendszert, a pilóták mégis azt mondják, hogy túl sok jelet mutatnak a vezérlőrendszerek.

A másodpilóták nem sok mindent csinálnak.

A másodlagos pilóta sokkal kevesebbet keres repülések alkalmával, mint az elsődleges pilóták, erről persze megvan a véleményük. Egyesek megjegyzik milyen keveset keresnek, néhányan viszont elégedettek ezzel a fizetéssel is. Az elsődleges pilóták sok pénzt kereshetnek (évente több mint 100 000 dollárt!)

Mérgező élelmiszerek elleni óvintézkedések.

Ha valami történik az egyik pilótával, akkor ott van a másod pilóta, hogy a repülőgépet irányítsa. Ezt vonatkozik az élelmiszerek fogyasztására is. Ezért a pilótáknak két különböző fajtájú ételt kell ennie, hogy elkerüljék a mérgezés veszélyét.

Jetlag.

A jetlag több napig is fennállhat, hatása általában kelet felé haladva nagyobb, és a repülőgépen lévő levegő alapvetően újrahasznosított.

Nincs kalap.

A pilóta nagyon büszkén viseli a kalapját, mely egyben a rangját is szimbolizálja. De, nem képesek egyszerre a kalapot és mikrofonos fejhallgatót is hordani, ezért felváltva viselik azt.

Utasok nyugalma.

Nincs semmi, ami jobban idegesítené a pilótákat, mint a bepánikolt utasok. Ezért a repülőgépeken van egy speciális tartály, amiben olyan gáz van, amit, ha az utasok belélegeznek megnyugodnak.