Hirdetés

A mozi világának köszönhetően rengeteg színészt és színésznőt ismerhettünk meg az évek, évtizedek során, akik teljesen elkápráztattak bennünket tehetségükkel és különleges színészi játékukkal. Igen ám, viszont ők nem azzal a filmmel kezdték a karrierjüket, amit először láttunk tőlük, ugyanis ez jóval korábbra nyúlik vissza. Az sincs kizárva, hogy gyerekként szerepeltek először kamerák előtt, de csak felnőttként láttuk őket a mozivásznon. Úgy, ahogy minden munka és szakma a filmipar is nehézségekkel van kikövezve és bizony meg kell járni a szamárlétrát, hogy előrébb juthassanak. Pontosan ez történt a jelen cikkünkben bemutatott színészekkel és színésznőkkel is. kezdetben kisebb mellékszerepekkel kezdtek, ma meg már a legnépszerűbb, legsikeresebb filmek főszereplői.

1, Ryan Gosling

Mielőtt Ryan Gosling Hollywood egyik legismertebb színésze lett volna, pontosan ugyanolyan életet élt, mint Te vagy Én! Ő is megjárta a szamárlétrát, vagyis legalulról kezdte karrierjét. 16 éves volt, mikor először jelent meg a TV képernyőkön. Kisebb szerepeket kapott, s így került be a “The Mickey Mouse Club” gyermekeknek szóló sorozatba. Ekkor ismerkedett össze Justin Timberlake-kel, Christina Aguileraval és Britney Spearssel. Néhány évvel később tűnt fel “A hitetlenben”, a “Kísérleti gyilkosságban”. A nagy áttörést a 2004-es “Szerelmünk lapjai” című film hozta meg számára.

2, Morgan Freeman

Mikor meghalljuk Morgan Freeman nevét “A minden6ó” című filmes szerepe jut az eszünkbe. Bár mindegy, hogy milyen karakter alakít minden jól áll neki legyen szó ugyebár Istenről, ügyvédről, vagy akár elítéltről. Annak ellenére, hogy neve elsőként 1971-ben jelent meg a “Who Says I Can’t Ride a Rainbow?” film stáblistáján, karrierje nem azzal kezdődött, hanem a “The Electric Company” című gyerekeknek szánt sorozattal. Erre a szerepére szinte senki sem emlékszik, mert akkor még csak 7 éves volt.

3, Taylor Lautner

Taylor nevét mindenki az Alkonyat filmek által ismerte meg, azonban karrierje nem akkor indult be, hanem 2001-ben. Akkoriban szerepet kapott “A nindzsa árnyéka” című filmben, s ekkor még csak 9 éves volt. A következő szerepre 6 évet kellett várnia, de megérte, mert beválogatták a “Tucatjával olcsóbb 2.” részébe. 2008-ban jött ugyebár a nagy áttörés Jacob Black karakterével. Később olyan filmekben tűnt fel, mint például a “Nagyfiúk 2.”

4, Tom Hanks

Tom Hanks egy rendkívül sokoldalú színész, akit ezen képesség generációja legjobb színészévé tett. Sok különböző szerepet kapott az évek során, volt már háborúban harcoló katona, szigeten rekedt hajótörött, és egy visszahúzódó fiatalember is, aki a légynek sem tudna ártani. Élete során teljesítményét hat Oscarjelöléssel jutalmazták, melyből kettőt meg is nyert. Kevesen emlékeznek azonban karrierje kezdeti szakaszára, mikor legelső szerepét megkapta a “Tudja, hogy magányos vagy” című filmben. Ekkor Hanks még csak 24 éves színészpalánta volt.

5, Christian Bale

Christian világhírű színész lett “A sötét lovag” című filmeknek köszönhetően. Csodálatos teljesítményt nyújtott bennük, melyekben Batman még sötétebb oldalát volt képes bemutatni. Balenek azonban sokkal több szerepe volt élete során, szóval nem csak sötét lovagként tündökölt a TV képernyőkön. Legelső szerepét 1986-ban kapta meg az “Anasztázia” című filmben. Akkor még csak 12 éves fiú volt.

6, Nicolas Cage

Nicolas Cage a 90-as években élte karrierje csúcspontját. Ha abból az időből választasz magadnak filmet, amit meg szeretnél nézni, akkor nagy valószínűséggel Cage benne fog szerepelni. Nagyon népszerű volt akkoriban és elképesztő sikereket ért el. Annak ellenére, hogy elég sokat hisztizett a forgatások alatt, sokan megkedvelték, mert színészi teljesítménye páratlan. De valahol el kellett kezdeni ezt a csodálatos utat. 1982 volt az az év, mikor bemutathatta mit is tud, mivel beválogatták a “Változó világ” című filmbe.

7, Hugh Grant

Hugh Grant volt az a színész, aki meghódította Bridget szívét a Bridget Jones naplója című filmben, majd darabokra törte. Ekkorra már volt némi tapasztalata a színészkedéssel kapcsolatban, mivel legelső szerepét 1987-ben kapta. Később olyan sikerfilmekben tűnt fel, mint a Sztárom a párom, Négy esküvő egy temetés, valamint az “Értelem és érzelem” Legutóbbi filmje a 2020-ban bemutatott Úriemberek voltak.

8, Paul Walker

Paul Walker volt az a színész, aki pillanatok alatt be tudta lopni magát a nézők szívébe. Ikonikus szerepe a Halálos iramban című filmekben volt. Csodálatos eredményeket ért el általuk, sőt több autóversenyen is részt vett. Mielőtt közönségkedvenc és nemzetközi szenzációvá vált volna, csak kisebb szerepeket kapott. Első szerepe az 1986-ban bemutatott “Szörny a szekrényben” című filmben volt. Nos erre a szerepére azért nem emlékeznek sokan, mivel akkor még csak 13 éves fiúcska volt.

9, Patrick Stewart

Ha valaki megemlíti Patrick Stewart nevét, egyből X professzor jut az eszébe. A színészhez annyira hozzá nőtt Xavier karaktere, hogy nehéz elképzelni őt más szerepekben. Ennek ellenére, a színész rendkívül sok tapasztalattal rendelkezik a színészettel kapcsolatban. Karrierje konkrétan hibátlan volt, de azt meg kell jegyezni, hogy elég nehezen indult. 1966-ban a Royal Shekaspeare Company tagja lett, ahol többek közt Ben Kingsleyvel és Ian Richardsonnal szerepelt együtt. Első szerepét pedig 1975-ben kapta.

10, Scarlett Johansson

A tehetségesés gyönyörű színésznőt legelőször 1994-ben láthatta a nagyérdemű közönség Elijah Wood oldalán a “Világgá mentem” című filmben. Scarlett akkoriban még csak 10 éves volt, de Elijah sem volt sokkal több nála. Ha neked volt szerencséd látni azt a filmet, akkor tudod, hogy minek köszönheti, hogy ma olyan sikeres és keresett színésznő. Olyan sikerfilmekben tűnt el, mint a Bosszúállók, Lucy, Leány gyöngy fülbevalóval, A tökéletes trükk, Csajok hajnalig és még sorolhatnánk. Ő azok közé a színészek közé tartozik, aki a mozivásznon nőtt fel.