Hirdetés

Mint ahogy azt már sokan tudjátok, Japán az egyik legfurább hely a földön. És, hogy miért? Mert rengeteg szokatlan szokásuk van, ami nem feltétlenül passzol a nyugati kultúrához. Mi csináltunk egy összeállítást, ahol egyértelműen kiderül, miben különbözik ez az ország Magyarországtól.

Kaki Múzeum.

Tokióban van egy múzeum aminek fő témája a kaki. A bejáratnál vásárolhatsz magadnak  kaki sapit is. A múzeumban olyan emberekkel találkozhatsz, akik kaki jelmezbe vannak öltözve. Ebben az épületben van egy játszótér is, ahol a gyerekek egy óriási WC-ből készült csúszdán csúszhatnak le.

WC papucs.

A Japánok nagyon odafigyelnek a higiéniára, például a lakásba nem lépnek be cipővel, mert az számukra a legtisztább hely. Viszont a WC-t és fürdőt a legkoszosabbnak vélik,  ezért ha valakinek ki kell mennie a mosdóba akkor, erre a célra fenntartott WC papucsot kell a lábára húznia.

Furcsa ízű édességek.

Japánban olyan fagylaltokat lehet vásárolni, melynek nem kifejezetten hagyományos gyümölcs íze van, hanem ettől sokkal különlegesebb, na meg furcsább. Olyan ízek közül lehet válogatni, mint a rák, pörkölt, csirke, vagy a sör.

Automaták.

A Japánban található automatákból sokkal több terméket vásárolhat az ember. A gyors-ételektől kezdve a rizsen át a salátákig. Sőt, még csapolt sört és virágot is vehetsz ilyen automatákból.

Fánk fej.

A Japán fiataloknál, már nem a tetoválás meg a piercing a divat, hanem a fánk alakú fej. A homlokon sóoldat segítségével csinálnak egy dudort, ami 16 órán keresztül látható, majd felszívódik. Akik végig csinálták ezt az eljárást azt vallották, hogy nem volt túl kellemes érzés.

Mr Kanso konzerv étterem.

Mi akkor eszünk konzerves ételt, ha nincs időnk főzni. Japánban viszont van egy étterem, ahol konzerves ételeket szervíroznak. Az étteremnek nincs étlapja, hanem a vendégek választják ki mit szeretnének enni.

Ganguro stílus.

A ganguro egy japán stílusirányzat, alapelemei a barna bőr, platinaszőke vagy rózsaszínre festett haj, fehér száj, szemhéj, és az arcra ragasztott matricák. Még 1990-ben terjedt el és jelenleg is nagyon népszerű a fiatalok körében.

Élethű robotok.

Japánban készítik a világ legfejlettebb és legélethűbb robotjait. Ők fejlesztették ki a CB kettes robotot, ami tökéletesen úgy viselkedik, mint egy élő baba. A robot tudja a szemét és a fejét mozgatni, sőt új mozdulatokat is képes elsajátítani.

Arctakaró maszk.

Mivel a japán nők csak kis adagokat ehetnek, és ezt egy hamburger elfogyasztásánál nem tudják kivitelezni, ilyen csomagolást adnak mellé, mert a férfiaknak nem tetszik, ha egy nő nagyra nyitja a száját evés közben. Így ennek a csomagolásnak hála, megoldották  problémát.

Furcsa gyorsétterem.

Japánban nagyon furcsa gyorséttermek vannak, ugyanis a vendégeket, két szép vendégeket két szép lány várja, akik a képhez hasonlóan ülnek a pulton. Az étlap a lányok nyitott lába elé vannak kihelyezve, de nem ez az egyedüli furcsaság, hanem az, hogy a lányokon átlátszó bugyi van. Nagyon népszerű hely a férfiak körében.