Hirdetés

Az emberek néha a megszokás rabjaivá tudnak válni, és mindent úgy csinálnak, ahogy azt jó sok évvel ezelőtt megtanulták. Nem nyitnak az új és konzervatívabb dolgok felé, hiszen, ha egyszer működött, az működni fog továbbra is, gondolják. Pedig vannak olyan hétköznapi tevékenységek, melyeket lehetne egyszerűbben, gyorsabban, kreatívabban és higiénikusabban megoldani. Erről hoztunk pár példát, hogy melyek azok a tevékenységek, melyeket másképp is lehet csinálni.

Ha valamilyen műanyag csomagolásban lévő terméket veszünk, és ki akarjuk bontani, általában az ollóhoz nyúlunk, ami nem olyan jó megoldás, hiszen mind az ollóval, mind a csomagolással el tudjuk vágni magunkat. A konzervnyitó nagyon jó megoldás az ilyen problémákra, mert tökéletesen körbe lehet vágni vele a csomagolást.

Már gyerekkorban megtanítottak, hogy tegyük a szánk elé a kezünket tüsszentésnél. Ám ez amiatt sem célszerű, mert akkor a kezünkbe megy a sok bacilus. Célszerűbb a képen látható módon a karunkba tüsszenteni, mert így kevesebb esély van a bacik elszaporodására.

Sokan úgy alszanak el esténként, hogy TV-t néznek, vagy esetleg mobiloznak az ágyban. Ez azért sem jó dolog, mert ezek az eszközök közvetlenül lefekvés előtt csökkentik az alvás minőségét. Ha jól akarsz aludni éjszaka, ezeket a tevékenységeket hanyagold el.

Az új cipők meg tudják keseríteni az életünket. Annak érdekében, hogy a vadi új cipőd ne törje fel a lábad nincs másra szükséged, csak a képen látható három tárgyra. Húzd fel a vastag zoknid, majd lépj bele a cipőbe, de úgy, hogy közben a hajszárító segítségével, felmelegíted mindenhol a cipőt. Ha ezt megcsinálod, garantáltan kényelmesebb lesz.

Abban az esetben, ha a kávédat nyitott állapotban tárolod, nagyon hamar elveszítheti az ízét. Célszerű emiatt légmentesen lezárható edénybe és hűvös helyen tárolnod. Így sokáig élvezheted az ízletes aromákat.

Az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy kell nagy WC-zni. A mai modern technológiának köszönhetően mindenki úgy tudja, csak rá kell ülni a WC-re, ám ez nem igaz, hiszen őseink guggolva végezték el kisebb-nagyobb dolgaikat. Nos annak érdekében, hogy ugyanazt a hatást elérjük és jól is csináljuk, csak egy sámlira van szükségünk.

Gyerekként azt mondták nekünk, hogy reggel és este fogat kell mosnunk, de többen rosszul csinálják, mert az hiszik, minél több fogkrémet nyomnak a fogkefére annál tisztább lesz a fog. Ez nem igaz, a fogakat és a fogínyt kis körkörös mozdulatokkal kell megtisztítani a baktériumoktól és kórokozóktól. A hátsó fogak is fontosak!!

Sokan úgy tudják, hogy az akkumulátorral rendelkező eszközöket teljesen le kell meríteni, majd utána feltölteni, hogy ne károsodjon a termék. Az igazság azonban az, hogy új ionos akkumulátorokat már nem szükséges efféle tevékenységekkel megóvni, sőt ez kifejezetten árt neki, ha 40-50%-on van már rá lehet tenni töltőre.

Sokan nem tudják, hogy rosszul kezdik el meghámozni a banánt. Ugyanis nem a kiálló véggel rendelkező felétől kell kibontani, hanem pont ellenkezőleg, a másik oldalon.

Régen úgy tanították, hogy 10 óra 10 perces pozícióban kell fogni a kormányt, de akkor még nem voltak légzsákok a kocsiba rejtve, így célszerűbb 9 és 3 óránál fogni, ugyanis, ha baleset történne a légzsák nem fogja a fejünkbe csapni a kezünket.