Hirdetés

Ma már mindenki jár gyorsétterembe, azért mert a modern élet annyira felgyorsult, hogy az embereknek már nincs ideje főzőcskézni otthon. Még az étkezéssel is lépést kell tartani. Mivel mindenki azért dolgozik, hogy éljen, így nem jut már arra energia, se kedv, hogy beálljunk a konyhába, és finomabbnál-finomabb falatokat kreáljunk. És hogy mit teszel ehelyett? Elmész a közeli gyorsétterembe és megveszed a napi adagodat, amivel úgy gondolod jól lakhatsz. Ám a gyorséttermeknek van egy-két trükk a tarsolyába, hogy odacsalja magához a gyanútlan járókelőt is.

Az optimális idő a gyorsétteremben való kajáláshoz.

A legoptimálisabb időpont, hogy egy nap elmenj a gyorsétterembe 11:00-13:00 óra között illetve 18:00-20:00 óra között van. Való igaz, hogy nem egyszerű ebben az időben szabad asztalt találni, de ilyenkor friss ételeket szolgálnak fel.

Ha friss krumplit szeretnél, kérd sótlanul.

Amikor a sült krumplit sózott állapotban kapod, akkor már nem friss, mert a sótól elveszíti a ropogósságát. Ha nem szeretnél így járni, akkor sótlanul kérd a pultnál.

A konyhából áradó illatok csak a marketingfogás része.

Több étterem is próbálja, odacsalni az embereket az étterembe a konyhából kiáradó finom ételek illatával. Egyes helyeken direkt nyitott konyha van, ami egy légtérbe van azzal a területtel, ahol a vendégek fogyasztanak.

A kóla olcsóbb a teánál, azért mert befolyásolja az étvágyat.

A gyorséttermekben a kólát olcsóbban adják, mint az ízesített teákat, és ez azért van, mert az éttermek azt szeretnék, ha az emberek többet vásárolnának belőle. Mindezek mellett a szén-dioxid nagy mértékben befolyásolja az étvágyat.

A sült krumpli összesen 20 összetevőt foglal magába.

Minden gyorsétterembe lehet sült krumplit venni. Ám azt nem sokan tudják, hogy ezt az ízvilágot összesen húsz összetevő segítségével érik el. Az alap természetesen a burgonya, majd 18 féle zsírt adnak hozzá, plusz jó néhány adalékanyagot és ízfokozót.

Késő délelőtt, vagy délután menj gyorsétterembe.

Mivel minden egyes nap végén fertőtleníteni kell az eszközöket a gyorséttermekben, ezért van, hogy reggelre sem szűnik meg a hatása és még mindig rajta van a konyhai gépeken.  Ha nem akarsz valamilyen problémát összeszedni, várj jó néhány órát.

Sokkal több benne a kalória, mint 30 éve.

Manapság mindenki szereti a gyorséttermi ételeket, ám a benne található kalória egyre csak nő. Kutatások alátámasztották, hogy a mostani sajtburgerekben 75% -kal több kalória van, mint 1980-ban. 20 éve a sült krumpli kétszer kevesebb kalóriát foglalt magába. A pizzában 70%-al több a kalória, mint régen.

A turmixokban található cukor mennyisége kétszer vagy háromszor is meghaladhatja a napi normát.

A shake-ek a gyorséttermi paletta másik legnépszerűbb terméke, főként a nyári időszakban. A napi cukormennyiség körülbelül 30-60 gramm-ra tehető, míg egy ilyen turmix 90 gramm cukrot foglal magába.

Ha kézzel eszed az ételeket, sokkal finomabbak.

Ha valaki a két keze által eszi az ételeket, sokkal több örömet szerez magának, aminek köszönhetően többet fog fogyasztani.

Italkiadó automata cső, nagyon piszkos.

Képzeld el, mennyi baktérium és penész lehet ott. Főleg, hogy a cukros környezet nagyon jó feltételeket biztosít ezeknek a “lakóknak”.