Hirdetés

Franciaországról mindenkinek a finom ételek, italok, borvidékek, az elegancia és a divat jut eszébe. Aki ellátogat a francia fővárosba vagy országon belül tulajdonképpen bárhova, egyszerűen elvarázsolódik, egy új világ nyílik meg előtte. Amellett, hogy valóban láthatunk elegáns nőket, ugyanakkor azt is tudnunk kell, hogy a francia nők nem adnak annyira magukra, mint ahogy azt például a filmekben látjuk.

De ez még korántsem minden. Számos olyan szokás van, amit mi magyarok, sőt, a külföldiek általában rendkívül furcsának találunk. Cikkünkben ezeket osztjuk meg veletek. Ha eddig hittél a tévében látott sztereotípiáknak, akkor most nagyon meg fogsz döbbenni.

Franciaországban sosem szegeznék neked azt a kérdést, hogy miért nem vagy még házas.

Míg nálunk, Magyarországon bár kellemetlen, mégsem furcsa, ha azt kérdezik tőlünk, hogy mikor házasodunk meg végre vagy éppen mikor akarunk gyereket? Franciaországban nemcsak a barátok, ismerősök, de a szülők sem kérdeznek ilyeneket saját gyermekeiktől. Sőt, az sem ritka, ha a párok csak 40-50 évesen kötik össze az életüket.

A francia nők nem kedvelik a melltartót.

Hazánkkal ellentétben a francia nők többsége nem visel melltartót. Kivéve munka közben, ugyanis nem odaillő anélkül megjelenni.

Smink helyett bőrápoló krémek.

A divat fővárosában és országában nem lenne furcsa, ha a nők sminkelnék magukat. Sőt, inkább az a meglepő, hogy az alapozó, szemfestékek és rúzsok helyett a bőrápoló krémeket választják. Franciaországban nem fogsz látni autóban, metrón vagy szórakozóhelyen sminkelő nőt, de hidratálókrémet használót annál inkább.

Franciaországban az emberek nem vágnak fel a vagyonukkal.

A franciák soha nem kérkednek a vagyonukkal, ez ugyanis náluk a rossz modor egyik jele. Lehetnek akármilyen gazdagok, nem feltétlenül viselik a luxusmárkák termékeit, nem vásárolnak luxusautókat és nem szórják a pénzt. Amiben nem adnak alább a luxussal kapcsolatban az a táska és az óra, de semmi másban nem tűnnek ki, ugyanis a kényelmes ruházatot részesítik előnyben.

Lapos talpú vagy sportcipőt hordanak.

A francia lányok, nők között nem igen lehet találni olyat, aki magassarkú cipőben tipeg az utcán. Hazánkban sokkal többen hordanak magassarkút, de a francia nőknek fontosabb a kényelem és az, hogy az egész napos jövés-menésben ne fájduljon meg a lábuk.

Az esküvő után a házaspárok nem maradnak szüleik házában.

Magyarországon és a világ más országaiban sem furcsa, ha a friss házasok egy ideig valamelyikük szüleinél húzzák meg magukat. Franciaországban azonban ez nem megengedett. Amennyiben a friss házasoknak nem telik saját lakásra vagy házra, akkor nemes egyszerűséggel addig nem tartják meg az esküvői ceremóniát.

A francia nők csak ritkán vállalnak gyereket harminc éves koruk előtt.

A gyermekvállalás a mai világban már kitolódik, a nők már ritkán szülnek harminc éves koruk előtt. Az európai országok többségében 25 év felett a nők gondolkodnak már a gyerekeken, de a franciák ebben a korban még túl fiatalnak tartják magukat. Náluk az a furcsa, ha valaki már huszonévesen házasságot köt és gyermeket vállal.

A franciák szerint csak az tesz így, akinek nem telik a továbbtanulásra és tervei sincsenek a jövőre nézve.

Új dolgok helyett használt holmik.

A francia emberek gyakran vásárolnak használt holmikat, bútorokat. Nem vesznek fel hitelt azért, hogy otthonaikban minden új legyen, igyekeznek anyagi helyzetükhöz mérten vásárolni. A másodkézből vett dolgokhoz jóval olcsóbban hozzájutnak, így a hitelek visszafizetése miatt sem kell aggódniuk.

Szóközöket raknak az írásjelek elé.

A francia lányok gyakran mennek utcára zsíros hajjal.

A francia lányoknál nem szokatlan, ha fürdés vagy hajmosás nélkül mennek utcára. Egyáltalán nem zavarja őket a zsíros haj, mivel náluk nagyon fontos a szabadidő. Ez pedig azt jelenti, hogy fürdés és hajmosás helyett reggelente inkább beülnek egy kávézóba croissant és friss kávét inni munka előtt.