Hirdetés

A Valentin-nap szó szerint már itt van a kertek alatt, és ilyenkor a párok megbolondulnak, mert jobbnál-jobb ajándékötletekkel akarnak előállni, hogy még különlegesebbé tegyék azt a napot, ami voltaképpen Amerikából terjedt el. Persze egy idő után az emberek kifogynak a kreatív ötletekből és nem marad más hátra, mint egy romantikus vacsora, egy doboz bon-bon vagy egy szál vörös rózsa. A mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy ötleteket adjunk nektek a szerelmesek napjára. Amennyiben szerettek fotózkodni, vagy szeretitek megörökíteni a különleges pillanatokat, akkor ez a cikk sokat fog nektek segíteni. A kérdés már csak az, hogy neked melyik jönne be legjobban.

1, Művészi fotózás

A képzőművészeti fotózás pontosan az, amit minden párnak legalább egyszer ki kell próbálnia, és hát mikor lenne jobb alkalom erre, mint Valentin-napon? Ez azt jelenti, hogy a fotósnak kreatív szabadságot kell adnia a témaválasztástól a posztprodukció kísérletezéséig. A képzőművészeti fényképezés magába foglalja a kellékek művészi célú felhasználását is, azzal a céllal, hogy kreatív érzetet adjon a végső felvételekhez.

Ha te is szeretted volna kipróbálni azt a legendás jelenetet a Mr. & Mrs. Smith-ből, vagy szerettél volna reneszánsz ruhába bújni, akkor ez a neked való program Valentin-napkor.

2, A boldogság a kis dolgokban rejlik

Ha imádtad a kapcsolatotok egyes múltbéli pillanatait, akkor az a legjobb megoldás, ha azokat újra megcsináljátok és lefotózzátok. Amellett, hogy hiteles képeket kapsz azokról a szép percekről, beteheted őket egy albumba és bármikor előveheted, amikor csak akarod. Ez a program nagyon szórakoztató tud lenni Valentin-nap alkalmából.

3, Romantikus tetőtéri fotózás

A romantikus tetőn való fotózkodás nem teljesen új ötlet, ám egyedivé teheted némi világítással, de tervezheted a fotózást napfelkelte vagy naplementekor. Ezekben az órákban a világítás sokkal finomabbnak tűnik, sőt romantikusabbá is teszi a háttért, mint pusztán a naplemente.

4, Fekete-fehér történet

A “fekete-fehér történet” tökéletes azon párok számára, akik szeretnék, ha képeik időtlenek maradnának. Ennek a fajta fotózásnak viszont stúdióban kell történnie ahol a fotósnak nem kell a természetes megvilágításra támaszkodnia, hanem manuálisan manipulálja azt.

5, Kirándulás

Ha Valentin-nap alkalmából egy kis kiruccanást terveztél például a tengerpartra, vagy a hegyekbe, akkor mindenképpen keress fel egy fotóst, aki elkísér titeket és a természetben készít rólatok romantikus képeket. Míg új helyeket fedezel fel, új ételeket kóstolsz meg, addig a fotós szuper képeket lőhet rólatok.

6, Őszinte, közeli felvételek

Ha hiteles, bensőséges képeket akarsz magatokról csináltatni úgy, hogy nem érdekel a fotós később megphotoshoppolja-e a képeket, akkor a közeli fotózás a neked való program. Ez voltaképpen a részletek rögzítéséről szól, mikor fotózás során szeretet és gyengédség járja át a lelketeket.

7, Téli varázslat

Ha a te országodban is szokott Valentin-napkor esni a hó, akkor van jó pár fotózási ötlet, amit a téli időjárás során meg lehet csinálni. Például menjetek egy rövid kirándulásra az erdőbe és vigyetek magatokkal fotóst is. Ezen kívül olyan fotókat is lehet készíteni, amin épp megveszed a szerelmeddel a karácsonyfát, forró csokiztok a kocsi csomagtartójában hóesés közben. Ez a program nagyon romantikus főleg Valentin napkor.

8, Meglepetés

A romantikát kedvelő párok számára van egy különleges fotózás, ami a meglepetés erejével hat. Ha egy tökéletes pillanatot kerestél a lánykéréshez, akkor biztosra veheted, hogy nincs romantikusabb, mint Valentin-napon megkérni a kedvesed kezét, amit még lencsevégre is kapnak. A fotós ilyenkor az őszinte és spontán érzelmeket rögzíti, ami örök emlék marad számotokra.

9, Spontán képek készítése

Nem szeretsz pózolni és kényelmetlenül érzed magad a kamera előtt, de szeretnél romantikus képeket magadról és a szerelmedről Valentin-napon? Akkor kérd meg a fotóst, hogy készítsen rólatok életmódképeket, miközben ugyanúgy tevékenykedtek, ahogy a legtöbb szokványos napon. Ez lehet reggel munkába menet közben, vagy kávézás során, esetleg kutya sétáltatás alatt. Ez azért jó, mert a természetességet fotózza, így nincs szükség arra, hogy megjátszd magad a kamerának.

10, Vidámparkos kiruccanás

Valentin-nap alkalmából gazdagíthatod az albumotokat egy új sorozattal, amikor is elmentek egy vidámparkba és szórakoztatjátok egymást. Ülj fel egy hullámvasútra, vagy csináltass vattacukrot, álljatok sorba az óriáskerékhez, vagy egyszerűen lőjetek célba. Hozd ki a legtöbbet a szabadtéri tevékenységekből és hagyd, hogy a fotós lenyűgöző felvételeket készítsen rólatok.

Neked melyik program jönne be? Valamelyiket bevállalnád idén Valentin-napon?