Hirdetés

Vajon mennyi az esély arra, hogy megnyered a lottóötöst? És arra, hogy egy Ferrarit találsz az udvaron elásva? Így már nem is tűnik olyan reménytelennek az a bizonyos lottó ugye?
10 mázlista ember következik, aki olyasvalamit talált az udvarában, kertjében, amitől megváltozott az élete.

1. Ferrari
Los Angeles, 1978. Két kis srác az udvaron játszott, amikor a földet ásva egy autót találtak. Azonnal hívták a rendőrséget, akik teljesen kiásták az autót és mint kiderült, az egy Ferrari Dino 246 GTS volt. Valószínűsítették, hogy bűnözők rejtették itt el korábban. Az autót végül elárverezték, a befolyt összegből természetesen a fiúk is kaptak.

2. Glyptodon páncél
Az argentin Jose Antonio Nievas egy hatalmas dinoszaurusz tojást talált az udvarában. Ám a régészek megállapították, hogy nem teljesen dinoszaurusz tojásról van szó, hanem egy un. glyptodon-ról, ami a dinók korában élt. Tatu-szerű, páncélos állat volt, aminek mérete akkora lehetett, mint egy Volkswagen Beetle. A páncélon találtak egy lyukat is, amiből valószínűsítették, hogy harc közben pusztult el.

3. 650 éves ékszerek
2007-ben egy ausztriai lakos kertészkedés közben különös dobozra lelt, amiben több, mint 200 db ékszer volt. A szakértők megállapították, hogy kb. 650 évesek.

4. Meteorit darabok. Hatszor.
Radivoje Lajic egymás után hatszor talált meteorit darabokat az udvarában, amiknek az értéke több millió dollár. Igazán mázlista! 🙂

5. Búvóhely atomtámadás esetére
Chris és Colleen Otcasek azután bukkantak az udvarukban erre a bunkerre, miután megvették az új házukat. Mint kiderült, a hidegháború idején épült, mi több, a különböző felszerelések és élelmiszerek is benne voltak még.

6. Alagút a gízai nagy piramishoz
A piramisokhoz közeli El Haraneya nevű kis falu egyik lakója fedezte fel, hogy a kertje alatt egy alagút húzódik. Felderítette, hogy hova vezet és kiderült, hogy egészen a nagy piramis aljáig.
Szakemberek szerint valószínű, hogy ez egy titkos átjáró lehetett, de nem tudják pontosan, hogy mi volt a konkrét szerepe.

7. 1000 éves indián csontok
A 14 éves Ali Erturk (Salt Lake City) ásás közben fura csontokat talált, amiket jelentett. A kiérkező régészek megállapították, hogy kb. 1000 éves, indián csontokról van szó.

8. 50 millió forintnyi (átszámítva) marihuána
2012 decemberében Mack Reed (Los Angeles) különös táskát talált a fészerében. Amint látta, hogy marihuánával van tele, azonnal hívta a rendőröket. Ők megállapították, hogy valószínűleg összefüggésben lehet egy környékbeli, nem régiben történt drogkereskedő-banda lekapcsolásával. A rendőrök szerint ők rejthették el illegálisan a táskát a fészerben.

9. 2,8 milliárd forintnyi (átszámítva) kincs
2013-ban egy amerikai házaspár egy fura, kiálló tárgyra lett figyelmes az udvarukban. Amint kiásták, látták, hogy arany érmékkel volt tele, amelyeket 1847 és 1894 között verhettek. A kincs értéke 10 millió dollár volt.

10. Dinoszaurusz csont
John Lambert angliai lakos, 1997-ben kerítésépítés közben egy nagy, lapát formájú csontra bukkant. Eleinte nem foglalkozott vele, csak eltette a pajtájába. 16 évvel később úgy döntött, hogy megnézeti egy szakemberrel, aki megállapította, hogy 60-250 millió éves, tengeri kígyó maradványról van szó.