Hirdetés

A konteó vagy más néven összeesküvés-elmélet egy olyan álláspont, amely azt feltételezi, hogy bizonyos, indokolatlan események és cselekedetek mögött egy adott csoport áll. A legtöbb ilyen elmélet azért születik, mert a “hivatalos” álláspontról kiderül, hogy hazugság. Magyarán az állítói valamit titkolni szeretne.

Ha történik valami a világban, akkor azt lekommunikálja a média, de vannak apró részletek, melyekkel nem foglalkoznak. Vagy azért mert nem tart neki “hír-értéket” vagy információhiány volt és túl sok energiába került volna a dolgoknak utánajárni. Az ilyen apró részletek feltárása során találhatnak bizonyos ellentmondásokat, vagy bele lehet magyarázni alternatív megoldásokat.

Ezeknek a lelki alapja a bizalomhiány, gyanakvás és a becsapottság érzése.

Nézzünk párat a leghíresebb összeesküvés-elméletekből.

Chemtrail

A repülőgépek az égen egy hosszú fehér csíkot húznak maguk után. Ezt kondenzcsíknak nevezik. Ez valójában a repülőgép hajtóművekből kiáramló égéstermék által generált kicsapódott víz. Nevezhetjük párának vagy felhőnek is. Az elmélet hívői szerint, ez egy vegyszeres permet az égből, mellyel a nagyhatalmak uralmuk alatt akarják tartani a lakosságot. Szerintük megbetegedések okoz és ezzel tudják kordában a populációt. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az időjárást is képesek befolyásolni a chemtrail-lel.

Több bizonyítékot próbáltak felhozni az évek alatt. Megkülönböztetnek kétféle kondenzcsíkot. Az egyik hamar eltűnik az égről, ez ártalmatlan. A másik tovább fenn marad, vélhetőleg a benne található vegyszer miatt.

Több repülőgépes eszközt és műszert is lefotóztak bizonyíték gyanánt. Ezekről legtöbbjéről tényszerűen tudjuk, hogy nem arra való, hogy vegyszereket permetezzen. Azt is állítják, hogy vannak védett országok és vannak, melyeket permetezni kell. Nos, az utasszállító gépek utazómagassága körülbelül 11.000 méter. Ilyen magasságból lehetetlen pontosan “célozni”. Egy futóáramlat a Föld bármely pontjára eljuttathatja a “dózist”.

Az illuminátusok

Érdekes módon ez valóban létezett. A rendet egy egyházjogi professzor alapította 1776-ban. Adam Weishaupt-nak hívták. Az elején leginkább egy olvasókörhöz hasonlított. Céljuk az volt, hogy a felvilágosodás és az erkölcsi fejlődés révén uralkodjanak az emberek fölött. Mindezt forradalom nélkül. Fénykorában körülbelül 2000 tagja volt a csoportnak. Egyáltalán nem volt szuper-titkos. Inkább bekerülni volt körülményes. Működése hetven Német-római városban és Svájban volt bizonyítható. Magyarországon egyedül Martinovics Ignác vizionált róla. 1785-ban fel is oszlatták őket. Nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy tovább élnének vagy, hogy világuralomra törnének. Jelképe a mindent látó szem, a 23-mas szám és az ambigrammák

Paul McCartney meghalt

A Beatles oszlopos tagja 1966 környékén egy autóbalesetben elhunyt. Szerintük, akit ma helyette látunk a színpadon az egy tökéletes hasonmás.

Holdra szállás

Vannak, akik szerint sosem jártunk a Holdon és vannak, akik úgy gondolják, hogy csak az Apollo-11 1969-es holdra szállása volt kamu. Szerintük itthon rögzítették a felvételeket egy stúdióban. Sőt Stanley Kubrick volt a rendezője! Vélhetőleg azért gondolják ezt, mert akkoriban az amerikai-orosz űrverseny rendkívül szoros volt. Úgy vélik az amerikaik egy csalással “nyertek”.

A Föld belseje üreges

Hát a geológusok és a fizikusok kidobhatják a diplomáikat az biztos. A hívői úgy gondolják, hogy a földkérek alatt különböző csodás, mágikus lényeg élnek. Létezik egy utópisztikus világ, egy központi nap körül.

Agartha-nak hívják ezt a világot.

Mindent az UFO-k építettek

Az 1960-as években indult egy olyan feltételezés, miszerint az űrből jött idegen lények segítettek minket a mérnöki és fizikai eredményeink elérésében. Azért necces az állítás, mert köztudottan szerették volna a “fehér emberek” elbagatellizálni a színesbőrű társadalmak eredményeit. Szerintük csak “fehérek” találhattak ki mindent.

Gyíkemberek

Vannak, akik úgy hiszik, hogy az emberek rabszolgák. Egy gonosz földönkívüli fajnak vagyunk az uralmában, melyek a föld alatt élő mágikus lények. Az elmélet szülőatyja egy bizonyos David Icke. Kuruzslókhoz járt ízületi gyulladások miatt, majd megakadt benne valami a New Age dolgokból. Állítólag látomása támadt, ami aktiválta a csakráit. 1994 és 2001 között írt négy könyvet, melyben újraértelmezte a történelmi eseményeinket. Arra is kitért, hogy az embereket egy rosszindulatú alakváltó lények zárt csoportja irányítja. Babiloni testvériség a nevük és évezredek óta ott vannak a politikai és gazdasági elitek testében. Ezek a Földtől 300 fényévnyi Alfa Draconis csillagról származnak.

Érdekesség, hogy a Hold valójában a gyíkemberek anyahajója és bázisa. Itt van egy dimenzióközi átjáró is, ami egyben időgépként is funkcionál. Kedvenc csemegéjük az emberi vér, mert olyan nyomelemeket tartalmaz, amiket más forrásból nem tudnak pótolni. A Földi bázisuk legvalószínűbb helye a Balmoral kastély Skóciában.

Atlantisz

Így nevezik azt a legendás kontinenst, mely Platón szerint egy természeti katasztrófa miatt elsüllyedt. Az emberiség egyik legnagyobb mítosza. Egyesek szerint Atlantisz rendkívül fejlett civilizáció volt és valamilyen formában ma is létezik. Vannak, akik szerint spirituális értelemben, míg mások úgy vélik anyagi szinten is fellelhető. Egyesek egy képességnek köszönhetően át tudnak járni ebbe a világba.

CERN és Ozírisz

Mit el nem tud indítani egy apróság. A svájcban található Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, azaz a CERN kutatói vélhetőleg Ozíriszt, a halál egyiptomi istenét próbálják megidézni. Ezért építették euró-csilliárdokból a nagy hadronütköztetőt. Hogy miből gondolják mindezt? Hát az épület bejáratánál Siva, a pusztító szobra áll. Ez egy hindu istenség.

Az 51-es körzet

Sokan meg vannak győződve arról, hogy 1947-ben egy UFO lezuhant az új-mexikói sivatagban, nem messze Roswell-től. Azóta a világ vezetői itt hoztak létre egy központot, melyben tanulmányozzák az idegeneket. A technológiájukat felhasználva különböző energiafegyvereket készítenek és természetesen manipulálják az emberiséget. Az időjárást is innen befolyásolják.

Az amerikai kormány hivatalosan elismerte egy meteorológiai léghajó lezuhanását, de a hívők ezt képtelenek elfogadni. Konkrét bizonyítéka senkinek nincs a földönkívüli sztorival kapcsolatban, de úgy látszik senkinek nem is kell.

Mit gondoltok? Ti hisztek valamelyikben? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.