Hirdetés

Az ember társas lény. Ezt már számtalanszor hallottuk. Mindenki szeretne egy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatot, amiben van szerelem, szenvedély, vágy, érzékiség. Ezt borzasztóan nehéz megtalálni. Éveket égethetünk el olyan emberek mellett, akikkel nem érezzük tökéletesen magunkat majd amikor véget ér a dolog, csak ülünk és nézünk magunk elé sajnálva az elvesztegetett időt. Már pedig azt nem kaphatjuk vissza soha. De mi kell ahhoz, hogy simán és zökkenőmentesen éljetek egymás mellett? Nyilván valamiféle csoda, ugyanis ilyen nem létezik. 🙂 Az élet mindig hoz valamiféle megpróbáltatást a számotokra, melyeken túl kell lendülni.

Azt szokták mondani, hogy a nőknek sokkal nagyobb elvárásaik vannak a férfiakkal szemben, mint fordítva. Ez részben igaz. A legtöbb férfi tudná teljesíteni ezeket az elvárásokat, csak nem biztos, hogy tisztában van vele mik is ezek. Az már önmagában elég lehet, ha megvan a hajlandóság hozzá. Akkor pedig nincs más dolga, mint utána járni, hogy mikre kéne odafigyelnie, hogy a kiszemeltje, vagy a párja még jobban beléhabarodjon.

Összeszedtünk nektek pár fontos dolgot, amik kellenek ahhoz, hogy a nő jól érezze magát a férfi mellett.

A férfi legyen úriember
Az udvarias viselkedés már kezd kimenni a divatból. A nők szerint már kihaltak a lovagok és az úriemberek. Ez lehet, hogy így van viszont az alapvető illemet mindenkinek tudnia kell és be kell tartania. Nem feltétlenül kell gigászi dolgokra gondolni. Apróságok, de hatalmas jelentőségük van. Ilyenek lehetnek, hogy lesegítjük a nő kabátját egy étteremben, kihúzzuk nekik a széket, előre engedjük az ajtóban. Alapvető illemtani dolgok, melyeket jó esetben már az általános iskolában megtanítottak mindenkinek. Fel kell eleveníteni.

Odafigyelés
A nők szokásukhoz híven egy sztorit Ádámtól és Évától kezdenek el mesélni, míg egy pasit vélhetőleg csak a lényeg fog ebből érdekelni. Ez egy alapvető kommunikációs különbség. A férfiak sosem fognak tudni megjegyezni ennyi mindent. Néha még az egyszerűbb dolgokat is elfelejtik. A lényeg, hogy csendben, figyelmesen és türelmesen hallgassák végig azt, amit a párjuk mesél., Fontos egy nő számára, ha a férfiban egy jó hallgatóságot találjon.

Nem csak pasi kell neki, hanem barát is
A számtalan párkapcsolati tanács közül az egyik legfontosabb, hogy a pár ne csak úgy gondoljon egymásra, mint ellenkező nemű emberek, akik együtt vannak. Fontos, hogy barátok is legyenek. Nem csak jóban, hanem rosszban is együtt kell lenni. Támogassátok egymást, mint egy igaz barát!

Humorérzék
Ha valakinek nincs humorérzéke, az pillanatok alatt unalmassá fog válni. De valljuk be, hogy érthető is, hiszen nincs is jobb annál, mintha együtt nevethetünk a párunkkal. A jó humorérzék a férfi egyik legerősebb fegyvere. Többet ér, mint egy Ryan Reynolds felsőtest.

Hűség
Egyrészt nem szabad a másikat megbántani. Egyes embereknél beláthatatlan következménye lehet egy hűtlenség utáni érzelmi trauma. Az pedig egy örökérvényű szabály, hogy soha nem beszélünk az exeinkről. Pláne arról, hogy ha esetleg félreléptünk mellettük. A bizalom teljesen odavész. A legjobb, ha még akkor sem beszélünk róluk, ha ő kér erre.

Magabiztosság
A nők szeretik a rosszfiús pasikat, mert magabiztosabbnak tűnnek. Ha emellé még vonzó is, akkor nyert ügye van. A magabiztosság azért fontos, mert egyetlen nő sem szeretne egy félénk kisfiút nevelgetni. Legyen férfi minden tekintetben.

Nőnek kell magát éreznie melletted
Számtalan nő küzd valamilyen komplexussal. Egy pasinak meg kell értetnie vele, hogy jól néz ki és tetszik is neki. Fontos egy pozitív visszajelzés, hogy az önbizalmuk normális szinten legyen. Kerüljük az excsajjal való példálozást, ugyanis ez még soha nem vezetett jóra. Sőt! Pont az ellenkezőjét fogjuk elérni vele.

Céltudatosság
Egy pasinak legyenek céljai a jövőre nézve. Legyenek tervei, mert abból egy nő le tudja szűrni, hogy esetleg lesz-e hely a számára is ezekben. Kell egy elképzelés, hogy mit szeretne elérni az életben. Vannak olyan pasik, akik otthon ülnek mindenféle cél nélkül. Számukra esélytelen egy jó párkapcsolat.

Érzelmek
Nem kell mindig, minden körülmények között a tölgyfát játszani. Néha fel kell vállalni az érzelmeinket is. Nyilván ennek megvannak a maga határai. Egy sírós, bánatos kutyus tekintetű pasi inkább szánalmat ébreszt a másikban, mint vonzalmat. Senkinek nem fog kelleni egy igazi “anyámasszonykatonája”.

Szabad tér
Mindkét félnek kijár a privát szféra. Nem szabad piócaként ragaszkodni a másikhoz. Amikor egymás telefonjait meg Facebook üzeneteit nézegetitek, abból soha nem fog kisülni semmi jó. Hagyni kell teret a másiknak. Ha attól félsz, hogy az egyik kolléga elrabolja a szívét, azzal nem lehet megakadályozni, hogy folyamatos ellenőrzés alatt tartod.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!