Az emberek körülbelül 75 százalékának barna szeme van. 8-10 százalékuké kék, 5 százalékuké mogyoró/arany és csupán 2 százalékuké zöld. A tiszta zöld szín a legritkább a földön. Sokan úgy gondolják, hogy a zöld szín a kékből alakul ki. Valójában a barna szín egy kisebb pigmentációjú változata. A végleges szemszín nagyjából hároméves korra alakul ki, de sok embernek még ezután is változik.

A tudósok tanulmányozták azt is, hogy milyen személyiségbeli különbségek fedezhetők fel a szemszín által. Továbbá azt is, hogy egyes emberek, hogyan viszonyulnak a különböző szemszínű társaikhoz.

Nagyon érdekes dolgokra leltek. A cikk végén megmutatjuk azt is, hogy a statisztikák szerint melyik a legvonzóbb szemszín.

1: A szemszín a hölgyeknél jól mutatja a fájdalomtűrő képességet.

Egy tanulmány szerint azok a nők, akiknek zöld vagy kék szemük van, sokkal jobban bírják a fájdalmat, valamint jobban tudják kezelni a stresszhelyzeteket. Ezt úgy állapították meg, hogy megfigyelték a különböző szemszínű nők viselkedését a terhesség alatt. Sokkal kevésbé érezték fájdalmasnak a szülést azok, akiknek világosabb színű a szeme.

2: A barna szemű embereket sokkal megbízhatóbbnak érzünk

A barna szemű emberek intelligensebbnek tűnnek, ezáltal az emberek bizalmát könnyebben elnyerik a puszta tekintetükkel. Ezt több, mint 1000 tesztelt ember után állapították meg a tudósok.

3: Azok az emberek, akiknek kék a szemük, sokkal vonzóbbnak és kedvesebbnek tűnnek

A fent említett csoportos tesztelés után arra az eredményre jutottak, hogy a megkérdezett emberek sokkal vonzóbbnak és kedvesebbnek érezték azokat, akiknek világosabb színű volt a szeme. Ez egy elégé erős kontraszt az intelligencia és a vonzerő között.

4: A zöld szemű emberek kreatívabbak

A zöld szeműek kreatívabbak lehetnek, ugyanakkor a megkérdezett emberek szerint a zöldes árnyalat egyfajta gonoszságot tükröz. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a zöld szeműek gonoszkodni fognak velünk. Egyszerűen csak a tudatalattinkban ezt az érzést indítja el.

5: A világosbarna szemű emberek

Pszichiáterek megfigyelték azt is, hogy azok az emberek, akiknek világosbarna szemük van, azoknál többször jelentkeznek mentális problémák, mint a sötétbarna szeműeknél. Továbbá ez a megállapítás még a nemek között is eltérő. A férfiaknál 68 százalékkal jellemzőbb, mint a nőknél.

6: A fekete szem

A fekete szemű emberek szemében is van melanin, csak rendkívül sötét árnyalatú. A tudósok megfigyelték, hogy a fekete szemű nők 65 százaléka egyáltalán nem közösségi beállítottságú, ugyanakkor férfi társaik sokkal dinamikusabbak, mint a többiek. Ők forróvérűek és fogékonyabbak az extrém sportokra.

7: A kék szemű emberek szeretik az újdonságokat

A kék szemű emberek kifejezőbbnek és magabiztosabbnak tűnnek. Szívesen kipróbálnak új dolgokat, könnyebben barátkoznak, kalandoznak és sokkal fogékonyabbak a testmozgásra.

8: A világosbarna szemű emberek jobban bírják a nyomást

A mogyorószemű emberek 50 százaléka jól teljesít a nyomás és a stressz alatt. Szenvedélyesek a munkájukban. A férfiak számára a legvonzóbbak a mogyoró és a zöld szemű nők.

9: A zöld szemű emberek optimistábbak

A zöldszeműek olyan kategóriákban dominálnak, mint a célok kitűzése, optimizmus a jövőt illetően és a mogyorószemű emberekhez hasonlóan, ők is szenvedélyesek a munkájukban.

10: A barna szemű emberek

Megfigyelték, hogy a barna szemű emberek könnyebben tartják a szemkontaktust. Ez egy ugyancsak hasznos dolog lehet a munkahelyeden. Ők azok, akik a leginkább a “mának élnek”.

Melyik a legvonzóbb szemszszín?

A férfiak kedvenc szemszíne a nőknél a szürke, míg a nők esetében a zöld szemű pasi a nyerő.

Ti mit gondoltok? Nektek melyik szemszín jön be? Írjátok meg kommentben.