Hirdetés

A WHO adatai szerint, az elhalálozás mintegy egyharmada a szív- és érrendszeri megbetegedések következtében történik. Ugyanakkor az északi lakosok nagy része, még  csak nem is hallott a szívproblémákról. A titok a gyermekkortól alkalmazott csodaszeren alapul, a halolajon, az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak forrása, melyek jótékony hatással vannak a szívre és az erekre.

A szívbetegség kialakulásának kockázata csökken.

Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsav, ami a halolajban található csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát, mert lerövidíti az artériák falán lévő plakkok képződését és csökkenti a vérnyomást.

A gondolkodás gyorsabbá válik.

Az Omega-3-ban található dokozahexaénsav fenntartja a sejtek egészségi állapotát és segíti, hogy az idegsejtek jobban kommunikáljanak egymással. A halolaj csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Javítja az immunrendszert.

Sok országban telítetlen zsírsavakat adnak a hagyományos élelmiszerekhez – például vajhoz vagy margarinhoz. Az Omega-3-ban található prosztaglandinok, javítják az immunrendszert és segítenek a szervezetnek, hogy felvegye a harcot a betegségekkel.

Jobb állóképesség.

Él sportolók nagy része azt állítja, hogy a halolaj 100% -ban elősegítette az állóképesség javítását. A tudósok megerősítik a tényt: rendszeres fogyasztása révén a szervezet elkezdi aktívan felhasználni a zsírokból adódó energiát, ami jobb állóképességet eredményez.

Az ízületi megbetegedések kialakulásának kockázata csökken.

Az emberek, akik a tengeren vagy a tenger közelében élnek és halat esznek, nem szenvednek az ízületi fájdalmaktól. Ez annak köszönhető, hogy zsírokat megfelelően hasznosítja a szervezet, ami nélkül az ízületi szövetek elveszítik rugalmasságukat, rengeteg sérülést eredményez.

Könnyebb feldolgozni a stresszes helyzeteket.

Jobb stressztűrő képességgel ruházhat fel a többszörösen telítetlen zsírsavak szerotonin termelése, ez a hormon felelős a jó hangulatért a szervezetben. Egyes esetekben halolajat írnak fel hiperaktív és figyelemhiányos gyermekeknek.

Szemre gyakorolt pozitív hatás.

A zöld hályogra az orvosok halolajat írhatnak fel. A zsírsavak normalizálják a szemfolyadék kiáramlását, ami csökkenti a szemfáradtságot. Nem valószínű, hogy a halolaj teljes körű gyógyszerként használható, bár kutatók szerint, az Omega-3 további forrásait előnyben részesítik a szem betegség megelőzésében és kezelésében.

Vitamin- és ásványi forrás.

A finomítatlan halolaj vitaminok és ásványi anyagok komplexét tartalmazza. Tartalma változhat a hal típusától, a finomítás mértékétől és sok más tényezőtől is, mivel ez az adalékanyag nem tekinthető teljes vitamin komplexnek. Ennek ellenére a halolaj, mint kiegészítő, A- vitamin forrás, ami segít a törékeny haj helyreállításában. Megtalálható még benne a D-vitamin, kalcium és foszfor is.

A bőr egészségesebb lesz.

A halolaj megtartja a bőrünk rugalmasságát. A többszörösen telítetlen zsírsavak segítenek a pattanások elleni küzdelemben. Az összes zsírsav közül az Omega-3 rendelkezik a legerősebb immunmoduláló hatással, ami felgyorsítja a gyógyulást és enyhíti a krónikus gyulladásokat.

Könnyebb lesz az étrend követése.

Kutatások szerint a halolaj rendszeres bevitele elfojtja az étvágyat. Egyes tudósok úgy vélik, hogy az Omega-3 egy további forrása növeli a szervezet azon képességét, hogy a zsírokat oxidálja. Így a raktározás helyett a test a napi tevékenység energiaforrását fogja használni.