Hirdetés

Az emberek szeme legalább annyira egyedi, mint az ujjlenyomata. Nincs a földön két ember, akinek megegyező színű lenne a szeme. A szemünk színét sok minden befolyásolja. Alapvetően a szüleink szeme színének a keveréke. Hogy pontosan milyen színű lesz a végleges szemszín az már a puszta véletlen műve. Az emberek többségének barna a szeme. Körülbül 79%-ának. 8-10%-ának kék, 5%-ának világosbarna és csupán két százalékuké zöld. A tudósok próbáltak összefüggéseket keresni a szemszín és egyes jellemzők között.

A világos szemű nők jobban bírnák a fájdalmat?

A tudósok egy szülőszobán végeztek kísérleteket. Megfigyelték, hogy a világosabb szemű nők jobban bírták a vajúdás okozta fájdalmakat, mint azok, akiknek barna szemük volt. Továbbá az kék és zöld szeműek között ritkább volt a szülés utáni depresszió vagy szorongás. A sötét szeműek hajlamosabbak befordulni.

A barna szem a megbízhatóság jele?

Közel ezer nőt teszteltek és az derült ki, hogy a szemek színét gyakran társítjuk bizonyos tulajdonságokkal. A barna szemű embereket intelligensebbnek, kedvesebbnek és megbízhatóbbnak gondoljuk.

A kék szemű emberek vonzóbbak?

Ugyanezen csoport szerint a világosabb szemű emberek alapvetően vonzóbbak. A nők szerint a kék és zöld szemű pasi a nyerő. Legalábbis a statisztikák szerint. A kék szeműek 7%-nál érezték a megbízhatóságot, mint tulajdonságot.

A zöld szeműek alattomosak?

A tanulmányban résztvevők 29%-a szerint a zöld szemű ember kreatívnak és okosnak tűnik, ugyanakkor sok esetben a tekintetükben fellelhető némi gonoszság, amit a zöldes árnyalatnak tudtak be.

A mogyorószemű emberek idegrendszere gyengébb lenne?

Egyes pszichiáterek statisztikákat vezettek és arra jutottak, hogy kevesebb lelki problémájuk van azoknak, akiknek sötétbarna vagy fekete színű a szemük. A világosbarna szemű emberek több, mint 68%-át érinti valami mentális probléma.

A fekete szemű nők kevésbé nyitottak?

Egy felmérés szerint azok a nők, akiknek nagyon sötét, szinte fekete a szemük kevésbé nyitottak a külvilág számára. Kevesebb az önbizalmuk és még kevesebb az ambíciójuk. Ezzel szemben a fekete szemű férfiak forró vérűek, dinamikusak és szeretik a kalandokat.

A kék szeműek szeretik az újdonságokat?

A kék szemű emberek nyitottabbak, magabiztosabbak és szeretik az újdonságokat. Szeretnek barátkozni, ezáltal egészségesebb a lelki világuk.

A mogyoróbarna szemű emberek bírják a stresszt?

A világosbarna szemű emberek több, mint 50%-a jól teljesít stresszes helyzetekben. Elkötelezettek és szenvedélyesek a munkájukban.

A zöld szemű emberek optimisták?

Általában szeretik a munkájukat és fontos számukra a kitűzött céljuk. Nem szeretik a semmitevést. Optimistán tekintenek a jövőre.

A barna szeműek teljes életet élnek?

A barna szeműek szeretnek a mának élni. Kiélvezni az adott pillanatokat és alapvetően teljes, kiegyensúlyozott életet élhetnek. Néha egy kicsit elragadja őket a dolgok varázsa.

Mit gondoltok? Jellemző rátok valamelyik? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!